Forside > Projekter > Forbedret vand og sanitet til congolesiske flygtninge

Forbedret vand og sanitet til congolesiske flygtninge

Den humanitære situation i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) er kompleks. En lang række konflikter har ramt adskillige dele af det store land, og urolighederne har fordrevet over 1,9 mio., en stor del af disse er flygtet til Uganda hvor Dansk Folkehjælp sammen med vores lokale partnere har arbejdet i en årrække.

Med midler fra Den Danske Nødhjælpspulje (DERF) skal Dansk Folkehjælp i samarbejde med CIDI bidrage til hjælpearbejdet for de tusindvis af congolesiske flygtninge med livreddende, stabiliserende og forebyggende arbejde gennem forbedret vandforsyning, sanitet og hygiejne.

Formålet er, at forbedre levevilkårene ved udlevering af hygiejne kits, etablering af husholdningslatriner og håndvaskestande. Husholdningslatrinerne skal udover at bidrage til en forbedret hygiejne og sundhed, også understøtte beskyttelsesbehovet særligt hos piger og kvinder.

Ligeledes skal vandforsyningen stabiliseres, og der skal arbejdes med gode sanitære forhold såsom vand, sanitet og hygiejnevaner (WASH: Water, Sanitation and Hygiene). Det sker i samarbejde med det statslige koordineringsorgan samt de lokale myndigheder.

Dansk Folkehjælps lokale partner CIDI er medlem af WASH-arbejdsgruppen i Ministeriet for Vand gennem Uganda Vand og Sanitationsnetværket.