Skip to content
Forside > International nødhjælp

International nødhjælp

Retsbygninger i Afghanistan

Dansk Folkehjælp bygger i samarbejde med DAARTT nye retsbygninger i Afghanistan.

Læs mere om projektet

Skolebyggeri i Afghanistan

Dansk Folkehjælp og DAARTT skaber rammerne for lige adgang for piger og drenge til uddannelse i Afghanistan. 

Læs mere om projektet

Hjælp til tørkeramte Afghanistan

Afghanistan er et af de lande i verden, hvor nøden er størst og hvor en stor del af befolkningen lever i fattigdom og mangel på sikkerhed. Nu er landet også ramt af en alvorlig tørke, der sender tusindvis af mennesker på flugt.

Læs mere om projektet

Forbedret vand og sanitet til congolesiske flygtninge

Den humanitære situation i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) er kompleks. En lang række konflikter har ramt adskillige dele af det store land, og urolighederne har fordrevet over 1,9 mio., en stor del af disse er flygtet til Uganda hvor Dansk Folkehjælp sammen med vores lokale partnere har arbejdet i en årrække.

Læs mere om projektet

Uddeling af madvarer i Uganda

På trods af, at Uganda er et af de bedre økonomisk stillede lande i Afrika, er der stor forskel på situationen for familier i Karamoja regionen og for dem i resten af landet.

Læs mere om projektet

Adgang til rent drikkevand i Uganda

Hovedstaden i Uganda, Kampala ligger lige ned til Victoria Søen. Alligevel er det er stort problem at få rent vand og sanitet til millionbyen Kampala 35 slumområder.

Læs mere om projektet

Tøj og boliger til flygtninge i Libanon

11 millioner mennesker er drevet på flugt, og Libanon er bogstaveligt talt ved at segne over flygtninge-byrden. Landet er arealmæssigt lidt større end Sjælland, og har modtaget ca. 1,5 millioner flygtninge.

Læs mere om projektet

På flugt i Irak

Livet som flygtningebarn er hårdt. Mange børn ankommer til flygtningelejrene med uhyrlige oplevelser som død og ødelæggelse, flere børn er separeret fra deres familier og nogle har mistet deres nærmeste som følge af konflikten

Læs mere om projektet

Serbien: Dramatisk flygtningepres fra Syrien

Dansk Folkehjælp sendte med øjeblikkelig virkning i september 2015 organisationens katastrofeenhed EMERGENCY RESPONSE TEAM til Serbien. Enheden blev udsendt flere omgange i mindre grupper på 5 personer, og var udsendt i op til 2 uger af gangen inden de blev afløst af nyt hold fra katastrofeenheden.

Læs mere om projektet

Genhusninger i Nepal

Dansk Folkehjælp, hvis nødboliger for genhusning blev anvendt i Haiti og på Filippinerne, har et større nødhjælpsteam i Nepal. Organisationen frigav midler fra sin katastrofefond, da jordskælvet ramte Nepal, og gennemfører i samarbejde med europæiske søsterorganisationer en nødhjælps- og genhusningsindsats.

Læs mere om projektet

Jordskælv på Filippinerne 2014

Lige som det var tilfældet efter det store jordskælv i Haiti i 2010, er Dansk Folkehjælp nu i gang med at bygge nødboliger i Filippinerne efter at tyfonen Haiyan ramte Filippinerne den 8. november.

Læs mere om projektet

Somalia

Medio december 2014 startede Dansk Folkehjælp i samarbejde med vores somaliske civilsamfundspartner KAALO Aid & Development (KAALO) fra Garowe i Puntland et vand og sanitetsprojekt.

Læs mere om projektet

MUAVIKA II: Vand, sanitet og nærdemokrati

Rent drikkevand og sanitære forhold er akutte behov for mange fattige mennesker i Den tredje verden. Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at 1,1 milliard mennesker verden over mangler adgang til rent drikkevand, mens 2,4 milliarder mennesker mangler adgang til grundlæggende sanitære faciliteter såsom toiletter og latriner.

Læs mere om projektet

Forbedret forvaltning af vand og hygiejnepraksis i Puntland, Somalia

Dansk Folkehjælp er gået sammen med organisationen KAALO Relief & Development og Puntland Aid Service (PAS) om et projekt, der bidrager til forbedring af sundhedsforholdene ved at træne i forbedret forvaltning af vand og hygiejnepraksis. Projektet udføres i Nugaal-regionen i Puntland State, som ligger i Somalia.

Læs mere om projektet

MUAVIKA I: Rent drikkevand og sanitære forhold

Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at 1,1 milliard mennesker verden over mangler adgang til rent drikkevand, mens 2,4 milliarder mennesker mangler adgang til grundlæggende sanitære faciliteter såsom toiletter og latriner.

Læs mere om projektet