Forside > Nyheder > Jeg drømmer om at kunne give mine piger en god og hyggelig jul

Jeg drømmer om at kunne give mine piger en god og hyggelig jul

Da 26-årige Rikke var kommet ind på sygeplejestudiet, nåede hun kun at være der i tre uger, så blev hun sendt hjem på barsel. Den vordende mor ventede Mynte, der i dag er fire år gammel, og uddannelsen måtte afbrydes brat. Siden er lille Merle kommet til, og i dag har Rikke været på kontanthjælp i fem år.

“Jeg har været i et meget problematisk og dysfunktionelt forhold, som jeg i dag er kommet fri af. Selvom det er flere år siden, er det først nu, jeg begynder at kunne mærke mig selv bare en lille smule og drømme lidt om fremtiden.” fortæller Rikke, mens både Merle og Mynte leger på deres værelse.

Rikke fik topkarakterer i både biologi og matematik, da hun gik i gymnasiet. Hun drømte om at blive sygeplejerske, for næstekærligheden var stor, og hun ville gerne hjælpe andre. Dét satte graviditeten en stopper for, og da Merle kom til verden to år senere, tog livet endnu et sving for den unge mor.
Utallige indlæggelser med de nyfødte baby betød, at Rikke måtte lægge al sit fokus på de to små piger, og tilværelsen blev sat på stand by i alle andre henseender. De økonomiske konsekvenser, dét gav og fortsat giver, har ikke gjort dagligdagen nemmere for trekløveret i Gørlev.

 

 

“Hver måned er det en kamp at få økonomien til at hænge sammen. Jeg tæller på knapper, og ind imellem må jeg lægge et par regninger til side til næste måned, for at få det hele til at gå op. Især hvis én af pigerne har fødselsdag eller når det bliver jul.”

De trængte kår giver Rikke uro og især i december måned, er bekymringerne store.

“Man kan jo altid prøve at være kreativ og ofte prøver jeg at gøre det til en leg. Hvad kan vi lave ud af næsten ingenting, tænker jeg? Men jeg synes virkelig, at pigerne har fortjent en julegave.”

At lave konfekt er også en af drømmene for den lille familie i Gørlev og dén drøm håber Rikke bliver opfyldt, hvis hun modtager Julehjælp i år.

“En rulle marcipan koster 50 kr. og det er rigtigt mange penge i mit budget. Men hvis vi er så heldige, at vi får Julehjælp i år, så kan vi måske også få råd til både marcipan og nougat.” Smiler den 26-årige enlige mor, der samtidig påpeger, at Julehjælpen vil give hende ro.

“Det er måske svært for mange at forestille sig, hvordan det er, hele tiden at skulle bekymre sig om at få pengene til at slå til. Men det ER virkelig et problem.
Så jeg krydser fingre for, at jeg bliver en af de heldige, der får Julehjælp, så både Mynte og Merle kan få en gave under træet og se en glad og rolig mor juleaften.” Fortæller Rikke med forhåbning i både stemme og øjne.

I 2020 uddelte Dansk Folkehjælp Julehjælp til 14.401 familier fordelt over hele Danmark. Julehjælp består af en julekurv eller gavekort til madvarer samt et gavekort til julegaver til børnene. Julehjælp uddeles til enlige forsørgere på offentlig forsørgelse med hjemmeboende børn under 18 år.

Mynte 3