Dansk Folkehjælp i verden

Med indsatser i Afrika, Afghanistan og Ukraine redder Dansk Folkehjælp liv og skaber udvikling i nogen af verdens sværeste brændpunkter.

Nexus - mellem krise og udvikling

Hungersnød i det nordlige Uganda, tørke i Somalia og krig i Ukraine. Når katastrofen rammer, skal der handles hurtigt og velovervejet. Ud over den direkte nødhjælp medvirker Dansk Folkehjælp til større modstandsdygtighed hos befolkningen, der bringer dem videre i livet.

Katastrofen kan også have et andet ansigt. Eksempelvis dør cirka 700 børn hver dag af diarré – de fleste som følge af urent drikkevand. Det kræver en anden tilgang - ikke mindst i Afrika og Afghanistan.

Vi udvikler serviceydelser og systemer, så alle kan få rent vand og ordentlige toiletforhold.

Befolkningen skal inddrages i beslutningerne. Det skaber ikke bare et stærkere beslutningsgrundlag, men også ejerskab, bæredygtighed og modstandskraft mod fremtidige kriser.

På den måde er der nexus – en bro – mellem Dansk Folkehjælps  indsatser i verden.

Her gør vi en forskel

Ukraine

Afrika

Afghanistan

Precious skal ikke længere hente vand i skoletiden

I Uganda bor 12 årige Precious Namuyangu, cirka 30 kilometer udenfor hovedstaden Kampala. Tidligere skulle Precious bruge timer af skoledagen på at hente vand til skolen. I Uganda er det kun pigerne, der henter vand.

Med støtte fra Dansk Folkehjælp har skolen nu fået installeret sin helt egen vandboring i baghaven. Det er Precious glad for, for nu kan hun koncentrere sig om at klare sig godt i skolen.

precious