Dansk Folkehjælp og Louis Nielsen giver synstest og briller til 606 familier

Dansk Folkehjælp og Louis Nielsens projekt, SynsHjælpen, hjælper dette efterår 606 udsatte danskere landet over med gratis synstest og gratis briller. Ifølge Dansk Folkehjælps nye undersøgelser er regelmæssig synstest og udskiftning af briller ét af de områder, som udsatte familier fravælger i en økonomisk presset hverdag. 

Sidste år indledte Dansk Folkehjælp og optikerkæden Louis Nielsen et samarbejde om initiativet SynsHjælpen, der har til formål at sikre lige adgang til synshjælp for udsatte og fattige danskere. Et initiativ, som i år sikrer 606 trængende familier adgang til nødvendig synshjælp – uanset deres økonomiske ressourcer.

Op mod 80 procent af ansøgerne har oplevet en negativ påvirkning af deres økonomi, som følge af de aktuelle prisstigninger. Desuden har 82,7 procent af disse familier et månedligt rådighedsbeløb på under 3000 kroner, hvilket resulterer i betydelige afsavn, herunder nødvendige dagligvarer, medicin og tøj. Familiernes pressede økonomi betyder også, at de dropper de regelmæssige besøg hos optikeren.

”Vi ved alle, at et besøg hos optikeren kan være dyrt, og når ens økonomi i forvejen er hårdt presset, så bliver briller og bedre syn nedprioriteret, fordi man skal have hverdagen med mad på bordet og udgifter til fritidsaktiviteter til at hænge sammen. Nedprioriteringen af briller og synstjek viser med al tydelighed den sociale ulighed i sundhed, der generelt er i Danmark – men særligt til sundhedsindsatser, der kræver egenbetaling. Derfor er vi også særligt glade for vores partnerskab med Louis Nielsen,” siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer. 

Flere børn får hjælp

Ansøgningerne sidste år viste tegn på, at mange danske børn har brug for hjælp til deres øjensundhed. Derfor har Dansk Folkehjælp og Louis Nielsen dette efterår et ekstra stort fokus på børnene.

”Vi hjælper flere børn denne gang, og det vil vi fortsat prioritere fremadrettet, fordi vi ved, at et nedsat syn kan have meget store konsekvenser for børn. Både i skolen, hvor de kan sakke bagud, og i hverdagen generelt, hvor et dårligt syn kan gå udover de sociale relationer”, fortæller Rune Steiness, der er projektleder for SynsHjælpen hos Louis Nielsen.

SynsHjælpen_480x250px