Dansk Folkehjælp hjælper 23.946 børn til en god jul
For fjerde år i træk oplever Dansk Folkehjælp et rekordhøjt ansøgertal til julehjælp. Mere end 21.500 familier har søgt om hjælp hos organisationen, og derfor er det en ekstra glædelig nyhed, at organisationen og samarbejdspartnere i 2023 har samlet 24.041.723 kroner ind, som sikrer hjælp til 13.273 familier og i alt 23.946 børn.
Decembermåned er ikke kun fyldt med forventningsglæde og julestemning. For rigtig mange familier i Danmark har månederne op til jul været præget af bekymringer og frygten for ikke at kunne fejre højtiden, som man ønsker.
Dansk Folkehjælp er en af de organisationer i Danmark, som har oplevet et rekordhøjt antal ansøgere til julehjælpen igen i år. Derfor vækker det glæde, at opbakningen til indsamlingen fra både private donationer, erhvervslivet og fonde i år har været større end nogensinde.
“Det har været overvældende og rørende at mærke den store opbakning, som vi har modtaget til dette års Julehjælps-indsamling. Jeg vil gerne sende en tak til alle de private donorer, virksomheder og fonde, som har bidraget til, at næsten 24.000 børn fra udsatte familier får mulighed for at få den jul, de ønsker sig. Julehjælp handler om meget mere end gaver og stort middagsbord. Det handler om muligheden for at føle sig inkluderet i samfundet på samme måde som sine jævnaldrende og mærke overskud og glæde i familien,” udtaler generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer.
Ansøgertallene tyder på større strukturelle problemer
Siden 2021 er antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps julehjælp vokset med 28%, og sammenlignet med forrige år er tallet i 2023 vokset med 2.500 flere familier, der har søgt om hjælp. Denne tendens skaber stor bekymring hos Dansk Folkehjælp, der både yder hjælp til borgere i form af direkte økonomisk støtte og langsigtede netværksorienterede indsatser:
“Som samfund skal vi tage meget alvorligt, at flere familier år efter år føler sig nødsaget til at søge hjælp til at skabe en god jul for deres børn. Tallene viser med al tydelighed, at alt for mange familier har svært ved at få enderne til at mødes. Hvis vi skal bryde tendensen, er vores politikere og samfundet generelt nødt til at revurdere den måde, vi tænker fattigdom på. Vi skal skabe muligheder for langsigtede, helhedsorienterede og netværksbårne indsatser, der ikke kun hjælper lige her og nu, men skaber positiv effekt på den lange bane,” siger Mirka Mozer.