Forside > Det internationale arbejde > Hjælp Afghanistan

Hjælp Afghanistan

81 procent af den afghanske befolkning forventes smittet med COVID-19
25,6 millioner afghanere anslås at blive ramt af COVID-19. Så kontant er udmeldingen fra de afghanske sundhedsmyndigheder. Da tre af de afghanske provinser grænser op til Iran, vurderes det, at 200.000 afghanere, som var flygtet til Iran under krigen, allerede har krydset grænsen og er vendt tilbage til deres hjemland siden Corona pandemien ramte Iran. Mange af dem formodes at være smittet med COVID-19.

Dansk Folkehjælp yder omfattende hjælp
Det afghanske sundhedsvæsen står i forvejen svagt, det er stort set ikke funktionelt i store områder af landet. Nationale sikkerhedsstyrker kæmper forsat mod Taliban fraktioner, og denne kombination gør det yderst vanskeligt at bekæmpe spredning af COVID-19 blandt den afghanske befolkning.

Vi kan ikke bare stå til og undlade at handle på så voldsomt et antal af menneskeliv, der frygtes at gå tabt.
Dansk Folkehjælp er til stede i bl.a. Faryab-provinsen i det nordlige Afghanistan. I samarbejde med de lokale myndigheder, lokalsamfundet og de lokale partnerorganisationer har Dansk Folkehjælp derfor haste-iværksat ”HJÆLP AFGHANISTAN”, der målrettet og håndgribeligt gør en indsats for at hjælpe den afghanske befolkning.

Lokale sundhedskonsulenter skal gøre en forskel
Indsatserne kommer bl.a. til at bestå af akut-uddannelse af lokale sundhedsteams, der vil oplyse den lokale befolkning om, hvordan de skal agere for at undgå smitte i henhold til WHO’s anbefalinger om COVID-19. Samtidig vil der blive uddelt oplysningsmateriale samt hygiejnekits til alle – kits, der indeholder nødvendige værnemidler som f.eks. masker, sæbe og øvrige værnemidler.

Basale nødvendigheder
En katastrofe i så stort et omfang som COVID-19 epidemien, vil påvirke store dele af det afghanske samfund. Mange vil miste deres indkomst og stå uden de helt basale nødvendigheder. Derfor afsætter Dansk Folkehjælp ressourcer til at yde støtte til de mest udsatte familier, så de kan overleve denne svære tid.

Dansk Folkehjælp har inderligt behov for DIN hjælp, så vi sammen kan undgå, at det afghanske folk kan komme igennem den kommende CORONA KATASTROFE. Vi rækker derfor ud til dig. Simpelthen fordi vi ikke kan andet – vi kan ikke bare læne os tilbage og se på.

HUSK AT ALLE DONATIONER ER FRADRAGSBERETTIGEDE, HVIS DU OPLYSER DIT CPR-NUMMER.

Du kan kontakte Dansk Folkehjælp på tlf. 70 220 230 og oplyse dit CPR-nummer.
Så sørger vi for, at din donation bliver indberettet til Skat.

Afghan girl and (Arabic) kaffiyah

Hjælp den afghanske befolkning mod COVID-19 smitten. Sådan støtter du.

SMS

HJÆLP til 1999
og støt med 150,- kr.
plus alm. SMS takst

 

Mobilepay

28454

Bank

mærk HJÆLP
bank reg.nr.: 5301
konto nr. 0900 013

Beløbet vil blive trukket fra din næste mobilregning. Ved sms donation til Dansk Folkehjælp har du som bidragyder 14 dages fortrydelsesret fra den dato din donation er afsendt. Kontakt Dansk Folkehjælp såfremt du ønsker at benytte dig af din fortrydelsesret på telefon 70 220 230 eller post@folkehjaelp.dk (husk at oplyse dit fulde navn og mobiltelefonnummer).