Forside > Det internationale arbejde > Hjælp Afghanistan

Hungersnøden truer i Afghanistan

Afghanistan, der har været særligt hårdt ramt af konflikt og COVID-19, står på tærsklen til en ny stor krise. Efter Talebans overtagelse af landet, ser civilbefolkningen lige nu ind i en fremtid, med akut mangel på fødevarer, husly og lægehjælp.

Samtidig står den barske afghanske vinter for døren, hvor temperaturer kan falde helt ned til -25 grader, og grundet den konfliktfyldte situation, er antallet af internt fordrevne vokset med flere hundrede tusinder. De seneste tal fra FN viser, at 22,8 millioner mennesker – hvoraf 14 millioner er børn – vil stå over for kritisk mangel på mad vinteren over, og mere end fem millioner børn forventes at stå på randen af hungersnød.

Kvinder og børn har akut brug for hjælp

Dansk Folkehjælp er tilstede i Afghanistan med ’Vinterhjælp’ og ’Nødhjælp’ i de nordlige provinser af landet. Dansk Folkehjælp har i samarbejde med FN og Danish Emergency Relief Fund iværksat en humanitær indsats i Faryab provinsen, hvor lokal befolkningen og internt fordrevne får uddelt tæpper, tøj og gas samt økonomisk hjælp til at købe mad, medicin og andre basale livsfornødenheder, inden den hårde vinter sætter ind.

Over 30.000 sårbare mennesker vil blive hjulpet gennem indsatsen, men behovet er langt større. Dansk Folkehjælp ved, at de kan gøre en markant forskel for mange, og derfor appellerer organisationen til alle om at støtte deres indsamling til fordel for de mest udsatte i Afghanistan.

Afghan girl and (Arabic) kaffiyah

Hjælp den afghanske befolkning mod COVID-19 smitten. Sådan støtter du.

Mobilepay

28454

Bank

mærk HJÆLP
bank reg.nr.: 5301
konto nr. 0900 013

Beløbet vil blive trukket fra din næste mobilregning. Ved sms donation til Dansk Folkehjælp har du som bidragyder 14 dages fortrydelsesret fra den dato din donation er afsendt. Kontakt Dansk Folkehjælp såfremt du ønsker at benytte dig af din fortrydelsesret på telefon 70 220 230 eller post@folkehjaelp.dk (husk at oplyse dit fulde navn og mobiltelefonnummer).