Juleoverskud

Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000 uddeler overskudsmad og datokritiske dagligvarer til danske familier, som har behov for julehjælp.

Dansk Folkehjælp modtager hvert år får langt flere ansøgninger om julehjælp, end de kan hjælpe. Derfor har Stop Spild Af Mad, REMA 1000 og Dansk Folkehjælp indgået samarbejdet Juleoverskud for at hjælpe de familier, der går forgæves efter julehjælp. Samtidig forener Juleoverskud kampen for at reducere madspild som er et af FN’s verdensmål og kampen mod fattigdom i Danmark.

Ideen bag projektet er derfor at tage den god overskudsmad og datokritiske varer, som supermarkeder ligger inde med når REMA 1000’s butikker lukker om aftenen den 23. december og give til familier, der ikke har økonomisk råderum til dagligvarer henover julen. Familierne modtager gennem Juleoverskud god overskudsmad og datokritiske dagligvarer fra alle REMA 1000’s butikker og en række fødevareproducenter der herved sikrer julen.

Hvem kan søge Juleoverskud?

Modtagerne af hjælpen er godkendte julehjælpsansøgere. Det vil sige, at du er enlig forsørger på overførelsesindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år.
Når man søger om Julehjælp gennem Dansk Folkehjælp, tager man stilling til om hvorvidt man ønsker at søge om Juleoverskud, hvis man ikke kommer i betragtning til den almindelige Julehjælp.

Hvordan foregår det?

Uddeling af Juleoverskud foregår ved at samle overskudsmad fra REMA 1000 og en række øvrige fødevareproducenter.

Der er tale om god mad, datokritiske fødevarer og øvrige julegodter, der ikke kan sælges efter den 23. december. Varerne pakkes om til julehjælpspakker og uddeles til mere en 3.000 familier den 23. december.

Juleoverskud blev første gang uddelt i 2015 af frivillige fra Dansk Folkehjælp og Stop Spild Af Mad fra udvalgte REMA 1000-butikker for over 300.000 kroner, og i 2016 var ambitionen vokset, og der blev uddelt Juleoverskud til 2.400 af familier i hele Danmark til en samlet værdi på 4,5 millioner kroner.

Juleoverskud er et samarbejde mellem

  • Stop Spild af Mad
  • REMA 1000
  • Dansk Folkehjælp

#juleoverskud #folkehjælp

juleoverskud_2017_1800x1300

Ofte stillede spørgsmål til JULEOVERSKUD

Vi har samlet ofte stillede spørgsmål til JULEOVERSKUD her.

FAQ - JULEOVERSKUD

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på mail post@folkehjaelp.dk eller telefon 70 220 230.

Share On Facebook