Forside » Det gør vi » Frivilligt socialt arbejde » Økonomisk Rådgivning

Økonomisk Rådgivning

Den økonomiske situation er fastlåst, og konsekvenser heraf kan være anstrengt familieliv, når gælden trykker i hverdagen. Økonomisk Rådgivning kan være løsningen for at slippe for de trælse breve i postkassen. 

Dansk Folkehjælp yder gratis, uvildig, og fortrolig økonomisk rådgivning, hvor man kan få hjælp til fx budgetlægning, udarbejdelse af afdragsplan, indgåelse af aftaler med kreditorer og hjælp til hvordan, man får mest muligt ud af sin penge.

Hvem kan få Økonomisk Rådgivning?

Dansk Folkehjælp tilbyder Økonomisk Rådgivning til:

  • Enlige forsørgere med bopæl i Lolland- eller Guldborgsund kommune
  • Unge under 30 år med bopæl i Lolland-, Guldborgsund eller Vordingborg kommune
  • Socialt udsatte i Greve, Glostrup, Aalborg, Lemvig, Skanderborg, Herning, Sønderborg og Tønder Kommune, hvor vi har samarbejde med et lokalt team.

Frivillige rådgivere

Dansk Folkehjælp har et hold af kvalificeret frivillige rådgivere klar.

Alle frivillige har en faglig baggrund som bankrådgivere, revisorer, socialrådgivere, advokater, jurister eller lignende.

De frivillige har indblik i de mange forskellige problemstillinger, der følger med stor gæld, og de får mulighed for gennem dialog at yde god rådgivning og hjælpe familien til at vende en negativ spiral.

For at sikre en helhedsorienteret rådgivning af høj kvalitet arbejder de frivillige sammen i teams. Nogle rådgivningsforløb kan afvikles hurtigt, mens andre har brug for et mere langstrakt forløb.

okonomisk_raadgivning_fortvivlet_kvinde

Læringsspillet LUKSUS

Alt for mange unge ved alt for lidt om privatøkonomi – og konsekvensen er for mange unge at de ender i en gældsproblematik der kan betegnes som invaliderende for at kunne opnå ”det gode liv”.

Dansk Folkehjælp har med støtte fra Lauritzenfonden udviklet 2 læringsspil i et samarbejdede med Copenhagen Game Lab og en række lærere og elever, målrettet og tilpasset undervisningen i matematik og samfundsfag i 9 og 10 klasse – og som er gratis at anvende.

Dansk Folkehjælp har sammen med en række kommuner oprettet økonomisk rådgivning flere steder i landet.

Denne rådgivning tilbydes til socialt udsatte med økonomiske vanskeligheder i deres private økonomi. Rådgivningen er gratis, uvildig og uden yderligere visitation.

Dansk Folkehjælp yder gratis, uvildig og fortrolig økonomisk rådgivning til enlige forsørgere med bopæl i Lolland- og Guldborgsund Kommune.

Et rådgivnings forløb kan variere fra få til flere samtaler.

Er du under 30 år og bor i Lolland, Guldborgsund eller Vordingborg Kommune? Så er der hjælp at hente i forhold til din økonomi.

Rådgivningen foregår på dit uddannelsessted eller i vores mødelokaler i Maribo, Nakskov og Nykøbing Falster.

Share On Facebook