En God Start - hjælp til Ukrainske familier

Gennem "En God Start" kan familier, som er flygtet fra invasionen i Ukraine, og som har modtaget opholdstilladelse samt er på overførelsesindkomst, få støtte til en god start på deres nye tilværelse i Danmark.

Der er ikke præcise tal for, hvor mange familier som er selvforsørgende, og hvor mange som er på overførelsesindkomst. Dansk Folkehjælp vurderer, at minimum 50 procent er på offentlig forsørgelse, svarende til 15.000 personer. Det betyder, at cirka 6.000 ukrainske familier udgør målgruppen for at kunne søge hjælp via projektet.

"En God Start" er er muliggjort på baggrund af en gavmild donation fra Egmont Fonden.

 Hvad går midlerne til?

Midlerne går til helt basale behov, da de fleste flygtninge kun har medbragt det mest basale da de forlod Ukraine, eksempelvis:

  • Hjælp til start i daginstitution/skole (skoletasker, madkasse, drikkedunk, computer, beklædning o.l.).
  • Hjælp til fritidsaktiviter (eksempelvis nødvendig udstyr og kontigent).

Hjælpen består af gavekort på 2.500 kr. pr. aktivitet pr. barn, dog maks. på op til kr. 10.000 kr. pr. familie. Hjælpen påvirker ikke den sociale ydelse eller kontantloft.

Der er åbent for ansøgninger i perioden 1. april - 30. april 2024.

Om Egmont Fonden

Egmont Fonden er en erhvervsdrivende fond, som blev grundlagt i 1920. Fondens almennyttige støtte kommer fra en del af det overskud, der skabes i Egmont.

Egmont Fonden arbejder ud fra ambitionen om, at alle børn og unge skal kunne gennemføre en ungdomsuddannelse i 2030. Dermed bidrager de til FN's verdensmål nr. 4, der lyder, at "alle børn i 2030 skal have adgang til kvalitetsuddannelse".

Læs mere om Egmont Fonden