Forside » Om os » Publikationer

Publikationer

Her finder du vores publikationer og årsberetning i elektronisk udgave. 

110 års jubilæum

Danmarks måske ældste humanitære organisation fejrer 110 år i Danmark og på verdensplan. Vi er en organisation formet af frivillighed som vores allervigtigste grundstof. Vi ser os selv

som én blandt mange grundlæggere af det danske velfærdssamfund. Og vi er optaget af at passe på hinanden, at alle er med og har et godt liv.

Mød her ”Syv fantastiske folkehjælpere” som på hver deres særegne måde har indtaget en markant plads i Dansk Folkehjælps historie og – endnu vigtigere – har været med til at præge det virke og arbejde,

som Dansk Folkehjælp har og stadig udfører. Tilsammen har de syv været aktive i organisationen i imponerende 393 år.

Det er vigtigt at fortælle historien om Dansk Folkehjælps tilblivelse og hvilke milepæle, der kom til at præge vores udvikling. Derfor kigger vi kort tilbage på begyndelsen, men endnu vigtigere er det at se

nærmere på perioden fra 1930’erne og frem til i dag, hvor Dansk Folkehjælp for alvor bredte sig fra hovedstaden ud i hele landet.

Se også Dansk Folkehjælps tidslinje.

HJÆLP gennem 100 år

Historien om arbejdersamariterne i Danmark er historien om et stort antal mennesker, der altid har været klar til at hjælpe, hvor der opstod nød eller ulykker.

Mennesker, der lagde vægt på, at andre mennesker vedkom dem. Mennesker, der ville hjælpe andre, blot fordi det er en rigtig ting at gøre. Mennesker, der gjorde en forskel – og også i dag mennesker, der gør en forskel.

Historien om arbejdersamariterne er også historien om nogle opgaver, som alle synes var og er ganske fornuftige at løse, men som mange blot venter på bliver løst af andre. Derfor er det en god historie.

Årsberetning

Årsberetningen giver et overblik over nogle af de vigtigste resultater og forandringer, som Dansk Folkehjælp har været med til at skabe.

publikationer_folkehjaelpen_spredt_paa_bordet

FOLKEHJÆLPEN

FOLKEHJÆLPEN er vores onlinemagasin, der sætter fokus på vores indsatsområder både nationalt og internationalt.

I denne udgave af FOLKEHJÆLPEN markerer vi vores 110 års jubilæum. Gennem sommeren har vores jubilæumskaravane kørt gennem Jylland, over Fyn til Lolland-Falster, på tværs af Sjælland for at ende i København, hvor det hele begyndte for nu 110 år siden.

Frivillighed er vores fundament, og i denne udgave møder vi syv fantastiske frivillige, der på hver deres egen måde har indtaget en markant plads i Dansk Folkehjælps historie og – endnu vigtigere – har været med til at præge det virke og arbejde, som Dansk Folkehjælp har og stadig udfører. Tilsammen har de syv været aktive i organisationen i imponerende 393 år. De fortjener i den grad at træde ind i rampelyset og dele deres spændende historier.

God fornøjelse.

Share On Facebook