Forside > Nyheder > Man har altid to minutter til at hjælpe andre

Man har altid to minutter til at hjælpe andre

Den syngende, sprøde ungpige-stemme nærmest smiler, når man taler med 24-årige Christina Bergholdt fra Aunslev på Fyn. Hendes forældre blev skilt i 2011, og derfor blev det nødvendigt for Christinas mor at søge Julehjælp, så både datteren og hendes lillebror, kunne få en god juleaften. Nu har Christina taget initiativ til at give hjælpen tilbage ved at sælge julekort, hvor hun donerer 10 kr. pr. solgte pakke til Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets Julehjælp-indsamling.

Der skulle gå mere end ti år før den kreative fynbopige fandt ud af, at økonomien i hendes barndomshjem var trængt efter forældrenes skilsmisse. Helt tilfældigt overhørte hun en samtale, hvor hendes mor fortalte, at hun for flere år siden havde måtte søge om Julehjælp gennem den lokale præst, for at kunne give sine to børn en god juleaften.

– På det tidspunkt vi fik Julehjælp, vidste jeg intet om det. Min mor har altid været af den overbevisning, at vi børn ikke skulle bekymre os om den slags. Vi har altid haft nogle hyggelige og gode juleaftenener, men jeg har da godt kunnet mærke, at der nogle år ikke var ligeså meget julesjov, som der var hos mine kammerater, siger Christina.

I dag er Christina voksen og arbejder som tjener på Restaurant Asia i Nyborg. Hun drømmer om at uddanne sig til mediegrafiker, og har netop søgt ind på uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense. At hun har evnerne til at blive optaget, hersker der ingen tvivl om, når man ser de fine julekort, hun har tegnet og fået trykt. Idéen om at gøre en forskel og hjælpe andre børn, hvis forælder står i samme situation, som hendes egen mor gjorde for flere år siden, kom til hende en nat, hvor hun ikke kunne sove:

– Det gør så ondt på mig at se, at nogle børn i Danmark ikke kan have den gode jul, de har fortjent, for jeg kan selv huske, hvordan det var. Så en nat, da jeg ikke kunne sove, undrede jeg mig over, at man ikke kunne købe julekort til fordel for børn i Danmark. Og så slog det mig: Dém kan jeg jo bare selv lave, griner Christina, der nu har fået trykt 1.500 pakker med seks julekort i hver, som hun sælger via sine Facebook- og Instagram-sider.

 

– Jeg er opdraget til, at man altid har to minutter om dagen til at hjælpe andre. Det er klart bedre end at brokke sig i to minutter. At hjælpe andre giver mig glæde i hverdagen og jeg håber virkelig, at mine julekort bliver taget godt imod, siger Christina – igen med et smil på læben.

Christina Bergholdts julekort-pakker koster 40 kr. for seks julekort inkl. kuverter. For hver solgt pakke donerer Christina 10 kr. til Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets landsdækkende Julehjælp-indsamling.

Julekortene kan bestilles lige her: https://www.facebook.com/ChrisbergJul https://www.instagram.com/chrisbergjul/

Chrisberg jul 2