Forside > Nyheder > Anetts største frygt: – Jeg kan ikke bære, hvis mine børn skal møde op i skole og fortælle, at de ikke fik en julegave af deres mor

Anetts største frygt: – Jeg kan ikke bære, hvis mine børn skal møde op i skole og fortælle, at de ikke fik en julegave af deres mor

En dårlig ryg og et skævt bækken har sendt Anett til tælling. Hun har været sygemeldt siden december 2020 fra sit job som rengøringsassistent og ud over de fysiske skavanker, fylder tankerne om IKKE at kunne give sin børn en god juleaften alt. I 2020 donerede Anett selv penge til Dansk Folkehjælps Julehjælp indsamling, men hun havde ikke drømt om, at hun blot 12 måneder senere, selv ville have behov for den tiltrængte hjælpeindsats.

33-årige Anett er enlig mor og bor i en lejlighed i Græsted sammen med sin søn, Liam, på seks, mens hendes datter, Bianca, bor på Vestsjælland hos sin far. Med et rådighedsbeløb på 1.800 kr. om måneden til mad, tøj og medicin, hvis Liam bliver syg, er Anett hårdt spændt for i dagligdagen:

”Jeg bliver nødt til hele tiden at tænke over, hvordan jeg får det hele til at hænge sammen. Jeg har skemalagt alle vores indkøb, men den sidste uge i måneden er altid en meget stor udfordring. Og julen falder jo nu engang den 24. december. Så hvordan vi klarer os i år, ved jeg simpelthen ikke,” fortæller Anett.

At besøge Biana vælter økonomien
Når Anettskal besøge sin datter, er det en stor økonomisk udfordring for den enlige mor. Udgifterne til den offentlige transport koster 200 kr. – en stor omkostning i det smalle råderum:

”Min datter og jeg savner hinanden ekstremt meget. Hun spørger tit, om jeg ikke lige kan komme og besøge hende, men det er desværre ikke så enkelt, som det lyder. Hvis jeg bruger 200 kr. på transport, kommer Liam til at lide afsavn. Det er hjerteskærende,” forklarer Anett, der, som alle andre forældre, ønsker sine børn det bedste.

En ud af 16.830 ansøgere
Anett er en af de 16.830 enlige forsørgere med børn i Danmark, der har søgt Julehjælp hos Dansk Folkehjælp i år. Desværre har organisationen ikke mulighed for at hjælpe alle, for behovet er steget markant i forhold til 2020. Derfor skal Dansk Folkehjælp nå at indsamle yderligere 9 mio. kr. for at kvinder som Anett og deres børn, kan få tildelt Julehjælp. Hvis Anett ikke modtager Julehjælpen, betyder det, at hverken Liam eller Bianca kan få en julegave af deres mor:

”Min største frygt er, at jeg ikke vil kunne give mine børn en gave juleaften. Det kan jeg slet ikke holde ud at tænke på. Tænk, hvis de skal møde op i skole efter juleferien og fortælle, at deres egen mor ikke kunne give dem en gave. Det skærer i mit hjerte og jeg kan slet ikke forestille mig, hvor forfærdeligt, det bliver,” siger Anett, der tjekker sin postkasse flere gange dagligt for at se, om der er kommet brev fra Dansk Folkehjælp. Indtil videre må hun kigge forgæves.

Dansk Folkehjælp har kun frem til den 20. December til at samle det resterende beløb ind til Julehjælp.
I 2020 kunne organisationen uddele Julehjælp til 14.401 familier i Danmark. I 2021 vides endnu ikke, hvor mange familier, der vil få hjælp.

anett