Forside > Ukraine > Danmark øger økonomisk bidrag til humanitære indsatser i Ukraine

Danmark øger økonomisk bidrag til humanitære indsatser i Ukraine

Danmark afsætter yderligere 150 millioner kroner til akutte humanitære indsatser i Ukraine. Af det samlede beløb går 100 millioner til danske Ngo’ers arbejde i og omkring Ukraine.

I sidste uge annoncerede Udenrigsministeriet, at Danmark ville sende 50 millioner kroner til humanitære indsatser i Ukraine. Mandag øges bidraget med yderligere 150 millioner.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.Bidraget skal imødekomme de humanitære behov, der er opstået som følge af flygtningestrømme og internt fordrevne i Ukraine efter Ruslands invasion af landet.

“Vi står med en humanitære krise i Europa af historiske dimensioner, der kan udvikle sig langt ud over, hvad vi har set i generationer. Derfor øger regeringen støtten til den ukrainske civilbefolkning med yderligere 150 millioner kr. til helt basale humanitære behov og andre konkrete akutte indsatser i Ukraine og i nabolandene,” siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen i pressemeddelelsen.

Det danske bidrag sendes til både danske og internationale indsatser i og omkring Ukraine. Af den samlede pakke vil 100 millioner kroner gå til danske Ngo’ers indsatser i området.

Derudover afsættes 25 millioner kroner til UNHCR’s arbejde for at beskytte internt fordrevne i Ukraine og imødekomme deres akutte behov.

De sidste 25 millioner gives til UNICEF’s respons, der skal hjælpe de op mod 7,5 millioner børn i Ukraine og sikre deres uddannelse, sundhed og adgang til vand.

Altinget

REG (2)