Forside > Nyheder > Marcus fik sin store dag

Marcus fik sin store dag

Susanne havde egentligt opgivet at holde konfirmation for
sin elskede søn, Marcus. Men da hun først fandt modet til at
spørge om hjælp, fik Marcus fik den konfirmation, som han i
den grad fortjente.

Udgifterne til en konfirmation er mange, og et stigende antal danske forældre er så pressede på økonomien, at de oplever ikke at have råd til det hele.

En af dem var Susanne Beckman fra Nykøbing Falster, der havde opgivet at holde fest for sønnen Marcus, da han skulle konfirmeres. Alternativet var at skrive i invitationen, at gæsterne selv skulle betale for maden, hvis de ville være med til at fejre Marcus.

Susanne Beckman er enlig forsørger, hun har ikke noget familie tilbage, og de seneste år har hun været ude af jobmarkedet med stress og sygdom. – Det har været frygteligt, for jeg kunne slet ikke se nogen udvej. Med 2.500 kroner til rådighed om måneden og en teenager i huset er der ikke plads til også at spare noget op, fortæller hun.

I mere end et år havde dagen hængt over hende som en sort skygge, og tre måneder tidligere havde hun faktisk sagt de svære ord til Marcus:

Jeg er ked af det, men jeg kan ikke overskue din konfirmation, fordi den vil blive så skrabet. Hvad siger du til bare at få nogle penge i stedet for? Marcus klager aldrig….. Marcus nikkede helt uden brok. For sådan er Marcus.

Konfirmationshjælp reddede festen
Men Marcus fik sin konfirmation. Ikke mindst takket være en række mennesker med hjertet på det rette sted. Men også fordi Susanne gjorde noget, som hun altid har haft meget svært ved: Hun bad om hjælp. Susanne Beckmans redning blev Dansk Folkehjælp, der i samarbejde med Lolland-Falsters Stift tilbyder konfirmationshjælp til udsatte og økonomisk trængte familier. Støtten udgør 2.000 kroner per familie, der udbetales i form af et gavekort.

– Jeg har altid lært, at man skal klare sig selv, så det der med at spørge om hjælp var svært for mig, siger Susanne.

Ingen penge til dyre gaver
Men selvom konfirmationshjælpen sikrede festen, så var der fortsat tale om en sparet fest sammenlignet med nogle af kammeraternes. Derfor var der heller ikke råd til dyre gaver, og Susanne Beckman måtte også forberede Marcus på, at han ikke skulle forvente at få lige så meget som nogle af de andre.

– Det gør da ondt på mig som mor, for der er jo nogen, der får rigtig mange penge, og det hele bliver blæst så stort op, at jeg har siddet med dårlige nerver tre-fire måneder inden konfirmationen og tænkt, hvordan det skulle lykkes, så Marcus bliver glad, siger hun.

Det var en superfed dag
Med konfirmationshjælpen og hjælp fra flere lokale fik Marcus en god fest – og en overraskende gave. – Det var en superfed dag. Det bedste var at køre i Tesla – og nå ja, festen, siger Marcus Beckmann. En af de bedste overraskelser var, da en lokal mand, der havde hørt om familiens stramme økonomi, kom ned ved kirken og gav den bilgale dreng en gave, han sent glemmer, da han blev kørt fra kirken i en sort Tesla, der blændede de andre drenge i forårssolen.

Og en bager fra Næstved lavede en chokoladekage med jordbær ganske gratis.

Bacardi Breezers og blå mandag
Søndag aften var Susanne Beckmann en glad mor. – Med al den opbakning og frivillige, der hjalp, blev festen bare en succes. Hendes gave til Marcus er en afbudsrejse, som hun købte med en vens penge og betaler af i et tempo, der passer med hendes kontanthjælp og hverdagen som enlig mor

konfirmationshjaelp_marcus_fik_sin_store_dag_2017-300x225-landscape