Rekordstort indsamlingsbeløb hjælper 12.829 børnefamilier i julen

Dansk Folkehjælp, der er landets største uddeler af Julehjælp, har indsamlet et rekordstort beløb til årets Julehjælp. De 21.167.850 indsamlede kroner kan hjælpe hele 12.829 børnefamilier i julen, hvilket betyder, at mere end 25.000 danske børn fra udsatte familier får gaver under træet og julemad på bordet. Hjælpen er tiltrængt, idet Dansk Folkehjælp i år har fået hele 18.796 ansøgninger. Det er en stigning på 11,5 procent i forhold til sidste år. Mange danske humanitære organisationer har oplevet et massivt behov for julehjælp, og Dansk Folkehjælp opfordrer derfor den nye regering til at finde mere langsigtede løsninger på fattigdomsproblematikken.

Mere end 25.000 børn kan se frem til en god jul takket være Julehjælp fra Dansk Folkehjælp. Med stor støtte fra erhvervslivet og private bidragydere er det nemlig lykkedes Dansk Folkehjælp at indsamle et rekordstort beløb på 21.167.850 kr. til de mange familier, der har søgt Julehjælp i år. Beløbet betyder, at hele 12.829 børnefamilier modtager hjælp i julen.

Det rekordstore indsamlingsbeløb er både glædeligt og vigtigt for organisationen, der aldrig har fået så mange ansøgninger til Julehjælp som i år. Hele 18.796 børnefamilier har søgt om Julehjælp, hvilket er en stigning på 11,5 procent i forhold til sidste år. Af dem er der 23 procent, der søger om Julehjælp for første gang, hvilket vidner om et stigende fattigdomsproblem i Danmark – formentlig som en konsekvens af de mange prisstigninger, som danskerne oplever på forbrugsomkostninger som el, vand, varme og indkøb af dagligvare.

Peder Thorning, der er konstitueret generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, udtaler:

“Mange danske nødhjælpsorganisationer har ligesom os i år oplevet et massivt behov for Julehjælp og har derudover bemærket, at nye målgrupper også har set sig nødsaget til at søge om en håndsrækning for at klare sig igennem højtiden. Hos Dansk Folkehjælp har vi blandt andet set, at omkring hver femte har søgt Julehjælp hos os for første gang i år. Derfor er vi også meget stolte og taknemmelige for, at vi i samarbejde med erhvervspartnere og private bidragsydere har formået at samle et rekordhøjt beløb ind, der faktisk betyder, at vi kan hjælpe samtlige af de ansøgere, der opfylder kriterierne for at modtage Julehjælp fra Dansk Folkehjælp. Der er mange årsager til det stigende fattigdomsproblem, vi oplever i Danmark i disse år – herunder efterdønningerne af coronakrisen, den aktuelle inflation og prisen på energi. Vi forventer, at den nye regering vil kigge alvorligt på problemet og fremføre langsigtede og holdbare løsninger til gavn for de mest udsatte i samfundet.”

Stor opbakning til glæde for børnene

Det glæder den konstituerede generalsekretær, at man fra både erhvervslivet og private bidragydere har oplevet en stor velvilje til at hjælpe. Da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet afholdt den årlige indsamlingsdag, lykkedes det i løbet af en time – med hjælp fra en række kampklare erhvervsnetværk – at indsamle hele 16.372.400 mio. kr. til årets Julehjælp.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børnefamilier i Danmark, så også de kunne få en god jul. Dansk Folkehjælp er den organisation som hjælper flest fattige børnefamilier med Julehjælp. I 2022 bliver der som sagt uddelt 12.829 julepakker til fattige og udsatte familier.

Foto - den perfekte storm