Forside > Nyheder > Stine og Karla søger Skolestarthjælp

Stine og Karla søger Skolestarthjælp

-Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne give hende en ny skoletaske, madkasse og tøj på, som hun kunne være stolt af, ligesom alle de andre børn har.

Stine fra Holbæk har søgt Skolestarthjælp til sin datter, Karla, som skal starte i 0. klasse efter sommerferien. Hun er alene med fire børn, og pengene rækker ikke til at kunne købe det, Karla har brug for til at få en god og tryg start på skolen.

-Min økonomi er bare ikke særlig god. Både fordi jeg er på ressourceforløbsydelse og fordi, prisstigningerne virkelig kan mærkes. Og jeg vil have det meget skidt med, hvis Karla skal møde op i skolen med en slidt legetaske eller en plasticpose, fordi jeg ikke har råd til andet. Det ved jeg, vil gøre Karla rigtig ked af det. Og det vil få hende til at føle sig udenfor, når hun kan se alle de andre, nye kammerater komme gående med deres flotte, nye skoletasker.

Stine sparer og prioriterer, hvor hun kan. Og det bliver hun nødt til, når hun selv og hendes fire børn skal igennem hverdagen:

-Lige nu er situationen rigtig hård. Jeg kæmper hver dag for, at der både kan være mad på bordet, og at de faste udgifter kan betales. Men det er rigtig svært, og jeg må desværre også ud og låne penge engang imellem rundt omkring, men de penge skal jo betales tilbage igen.

Karla glæder sig rigtig meget til at starte i skole, men Stine er bekymret for, hvordan den første tid i skolen bliver, hvis ikke hun får hjælp:

-Jeg er bange for, at hun vil blive drillet i skolen, fordi vi ikke har så mange penge. Så det med at kunne møde op første skoledag og være på lige fod med alle andre, det vil bare betyde rigtig meget for både mig og Karla.

Derfor håber Stine meget på at få Skolestarthjælp til Karla i år, og hun er også meget taknemmelig for, at det overhovedet er muligt at søge om hjælpen – og at folk har lyst til at donere til formålet:

-Jeg synes, det er fantastisk, at den her hjælp eksisterer. Det betyder jo virkelig meget, at der findes nogen derude, som har lyst til at hjælpe og som tænker på sådan nogen som os, der ikke har pengene eller mulighed for at skaffe dem. For det må ikke gå ud over børnene, at deres forældre står i nogle vanskelige situationer, er syge eller ikke kan arbejde.

Hjælp børn som Karla med at få en god start på skolen.

Støt Skolestarthjælp! Send et valgfrit beløb på MobilePay 59810.

Stine-og-datter-Karla2_Skolestarthjaelp-2023-768x1024