Socialrådgiver til FamilieRingen
Har du lyst til at udvikle socialfaglige indsatser, og brænder du for at rådgive og understøtte familier i udsatte livspositioner?
Dansk Folkehjælp søger en socialrådgiver til et ambitiøst 3-årigt udviklingsprojekt i FamilieRingen. Er du udviklingsorienteret, kan tænke helhedsorienteret og arbejder struktureret, så er vi nysgerrige på dig!
Vi skal styrke og udvikle rådgivningsindsatsen i FamilieRingen. Det omfatter drop-in rådgivning, fælles rådgivningssessioner og rådgivningsforløb, hvor der er tid til at komme i dybden og arbejde med de udfordringer, som familierne står med.
Rådgivningsindsatsen er et af tre udviklingsindsatser. De to andre er udvikling af frivilligkoncept med fokus på frivillige medskabere og et aktivitetsprogram, der arbejder med fællesskaber og læring.
FamilieRingen er et familie- og netværkshus i Maribo og et partnerskab mellem Lolland Kommune og Dansk Folkehjælp. Det er et frivilligt socialt tilbud til familier, som er bosat i Lolland Kommune og har verserende børne- eller bekymringssager. I FamilieRingen styrker og understøtter vi familiers handlekraft, livsmestring og trivsel.
Dine primære arbejdsopgaver:
- Udvikle og opbygge et systematisk format for socialfaglig rådgivning i FamilieRingen.
- Skabe overblik over familiers situation og deres ofte meget komplekse sager inden for det socialfaglige område.
- Samarbejde med frivillige og bidrage til at understøtte dem i deres rolle.
- Bidrage til udvikling og implementering af et socialfagligt koncept, som på sigt skal kunne skaleres til andre kommuner.
Vi tilbyder:
- Mulighed for at gøre en forskel for familier i udsatte livspositioner, der har en børne -eller bekymringssag i kommunen.
- At bidrage til et ambitiøst udviklingsprojekt med fokus på metode- og konceptudvikling af FamilieRingen.
- Et dynamisk arbejdsmiljø med engagerede kollegaer og frivillige, hvor de bedste resultater skabes i tillid og fællesskab med familier, frivillige og kollegaer.
- En stilling, hvor du kan udvikle dine faglige og personlige kompetencer inden for social udsathed, frivillighed og lokal udvikling.
Kvalifikationer:
- Uddannet socialrådgiver og har et bredt kendskab til relevante lovgivninger inden for service- og socialloven samt beskæftigelsesloven
- Trives i rollen som socialrådgiver uden myndighedsansvar.
- Erfaring med at arbejde med familier i udsatte positioner.
- God til at opbygge relationer og har stærke samarbejdsevner.
- Trives med at samarbejde med frivillige.
- Erfaring med systematik og journalisering.
- Gerne viden om og erfaring med dialogisk facilitering.
Det helt praktiske:
- Stillingen er en fuldtidsansættelse. Arbejdsadresse: Namsosvej 7 i Maribo og Brovejen 4, 4800 Nykøbing F.
- Stillingen er en 3-årig projektansættelse.
- Du vil blive en del af et team som består af en socialfaglig projektleder, en frivillig- og aktivitetskoordinator og et korps af frivillige.
- Dansk Folkehjælp har lokal overenskomst med HK. Løn forhandles individuelt.
- Send ansøgning til post@folkehjaelp.dk
- Ansøgningsfrist den 2. marts kl. 12.00
- Samtaler forventes i uge 11 og 12
- Ansættelse snarest og senest 1. maj 2025
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte
- projekt- og udviklingschef Henriette Højberg på 6161 1986 eller på hh@folkehjaelp.dk
- socialrådgiver og projektleder Pia Stryger på 6163 2982 eller på ps@folkehjaelp.dk.
Dansk Folkehjælp værdsætter mangfoldighed og opfordrer alle kvalificerede kandidater til at søge.
Om Dansk Folkehjælp
I Dansk Folkehjælp arbejder vi for at sikre fællesskaber, handlekraft og lige muligheder for og med mennesker, der lever i udsatte livspositioner. Vi arbejder nationalt og internationalt uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion.
Dansk Folkehjælp blev etableret i 1907 og har 28 lokalafdelinger med knap 2.000 frivillige der hver dag er med til at løfte vores ambitiøse mål.
Dansk Folkehjælps tre indsatsområder er:
- Førstehjælp og samaritter. Gennem førstehjælpskurser og uddannelser af samaritter, skaber Dansk Folkehjælp livreddende handlekraft til borgere i Danmark og understøtter herigennem samfundets præhospitale indsatser.
- Sociale indsatser og stærke fællesskaber. Dansk Folkehjælp arbejder for og med børn, unge og voksne, der lever i socialt, sundhedsmæssigt og økonomiske udsatte livspositioner. Dansk Folkehjælp støtter med direkte økonomisk hjælp og helhedsorienterede frivillige indsatser, der skaber varige sociale forandringer.
- Humanitær nødhjælp og global udvikling. Dansk Folkehjælp arbejder internationalt med nødhjælp til verdens brændpunkter og arbejder langsigtet og i tæt samarbejde med vores partnere i det globale syd med rehabilitering og kapacitetsopbygning.