Forside » Det gør vi » Frivilligt socialt arbejde » Konfirmationshjælp

Konfirmationshjælp

Konfirmation er en særlig begivenhed i et ungt menneskes liv, men for for familier hvor pengene i forvejen er små, kan det være økonomisk uoverskueligt, at finde penge til mad, tøj og gave.

Et "ja" i kirken og en fest for familien. Konfirmationen er stor dag for både konfirmander og for gæsterne. En dag som for mange unge indebærer forventninger om en fest og gaver. Men det kan være hårdt for økonomien, særligt hvis den er presset i forvejen.

Hvad består Konfirmationshjælpen af?

Konfirmationshjælpen har en værdi af 2.000 kr. pr. familie.

Gavekortet kan bruges til indkøb af varer i en række udvalgte butikker og kæder, eksempelvis tøj til konfirmanden, elementer som indgår i konfirmationsfesten og/eller gaver til konfirmanden.

Hvem kan søge om Konfirmationshjælp?

Familierne, der modtager konfirmationshjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst, jf. ansøgningsskemaet og have hjemmeboende børn der skal konfirmeres i det indeværende år.

For at sikre at ansøgerne opfylder kriterierne, bliver ansøgningerne verificeret af de sociale myndigheder i kommunerne, så vi er sikre på, at det er dem, der trænger mest, der får.

Der er ansøgningsfrist for konfirmationshjælp den 1. maj.  Der åbnes for ansøgninger cirka en måned før.

Share On Facebook