Skolestarthjælp

Er du barn i en fattig familie kan det være svært at finde penge til en skoletaske, et penalhus eller en madkasse.

I Dansk Folkehjælp giver vi fattige og udsatte børn Sko­lestarthjælp. Det gør vi, fordi en god skolestart lægger kimen til en god begyndelse på et barns uddannelse. Det giver børnene bedre muligheder for at løfte sig ud af fattigdom og videre ind i et voksenliv med bedre trivsel og flere ressourcer.

Skolestarthjælp består af et gavekort. Med gavekortet har familien mulighed for selv at købe det skoleudstyr og nye tøj, deres barn ønsker sig og har brug for til at kunne møde tryg og stolt op første skoledag.

Støt Skolestarthjælp og glæd en masse skoleparate børn. Hver gang vi indsamler 2.500 kr., kan vi give et barn en god start på det, som måske er den vigtigste dag i deres liv: En god start på deres skole.

Beretninger fra modtagere af Skolestarthjælp

feriehjaelp_deltager_linejohansen

Line Johansson

Skolestarthjælp gør, at jeg som mor har mulighed for at sende mit barn i skole med nyt tøj samt regntøj/termotøj og være sikker på, at han har, hvad et penalhus skal indeholde.

feriehjaelp_deltager_tanjachristiansen

Tanja Christiansen

Når mine piger skal starte i skole, er det vigtigste for mig, at mine børn føler, at de kan være en del af fælleskabet. Få gode venner og veninder og klare sig igennem skolen. Dét at have en fin taske, et penalhus, at være pæn i tøjet og føle sig ligeværdig, når man starter, har en kæmpe betydning på barnets første skoledag. Desværre er tiderne sådan nu, at hvis du ikke har det sidste nye, så kan børn hurtigt blive mobbet og ryge ud af det fælleskab, som ellers er så vigtig for alle børn, da det er her, de også udvikler sig og tager gode ting med i rygsækken til når de bliver større. Jeg kan selv huske min første skoledag, og det var jo noget helt særligt, for så er man jo rigtig blevet stor.

feriehjaelp_deltager_mariaawn

Maria Awn

Det vigtigste for mig som mor er at give min datter den start, der er motiverende og en god oplevelse. Jeg vil gerne give hende det indtryk, at skole er fedt og hyggeligt ved første dag, og noget hun skal glæde sig til.

feriehjaelp_deltager_ceciliehansen

Cæcilia Johansen

Det vigtigste for mig omkring Calis første skoledag er, at det handler om hende, og at hun skal føle sig tryg i skoleomgivelserne. Jeg tænker også, at det kan være en vigtig del at have de primære skoleting med og klar, så man kan føle sig på lige fod med de andre børn og ikke mærker, at der mangler noget og derfor føler sig forket eller udenfor.

feriehjaelp_deltager_rikkepedersen

Rikke Pedersen

En kæmpe tak til Dansk Folkehjælp for at gøre det muligt, at give min datter en skolestart på niveau med andre, der ikke er økonomisk udsatte.

Støttet af

  • Egmont Fonden
  • Ole Kirk’s Fond
  • Poul Erik Bech Fonden
  • Elgiganten
  • Sendentanke.dk