Filler

Når synet svækkes, er det ikke kun hverdagsopgaver, der pludselig bliver en udfordring. Ældre med synstab oplever i markant højere grad end ældre i almindelighed at føle sig ensomme. Men sådan behøver det ikke at være.

I Dansk Folkehjælp stræber vi efter, at alle mennesker – fra barn til voksen – skal have mulighed for at udøve et aktivt medborgerskab og indgå i fællesskaber.

Vi ved, at stærke, rummelige fællesskaber er afgørende for vores livskvalitet, og at udenforskab og ensomhed tærer på livskvaliteten.

Derfor vil vi gerne invitere ældre med synsbesvær ind i vores seniorfællesskaber. I SeniorNet lægger vi vægt på netværk og fællesskaber, der har fokus på både relationer og samvær og på viden og læring.

Du finder vores SeniorNet på tværs af Danmark (også på Bornholm). 

seniornet_danmarkskort

"SeniorNet er et godt tilbud. Jeg er rigtig glad for at deltage, og jeg må indrømme, at jeg skulle spørges nogle gange. Nu har jeg været med nogle måneder, og jeg kan mærke, at det er godt at komme ud blandt andre. Vi hygge og snakker. Det gør mig godt."

Bodil Janzen, deltager i SeniorNet

seniornet_synshjælp

Hvad er SeniorNet?

SeniorNet er for ALLE ældre, der har lyst til at møde andre mennesker i deres lokalområde.

Gennem netværket kan deltagerne tage med på ferie og deltage i sociale aktiviteter, hvor frivillige hjælper med at skabe et fællesskab og planlægge.

Vi har særlig fokus på at mennesker med handicap, herunder et synshandicap, kan deltage på lige fod med andre - og forblive en del af fælleskabet.

Alle vores SeniorNet er drevet af frivillige.

Sådan inviterer vi mennesker med synshandicap ind i vores fællesskaber

Det kan være svært at bevare et socialt liv, hvis synet bliver dårligt. Når man har svært ved at se, kan man komme til at trække sig fra fællesskaber for at undgå at stå i utrygge situationer.

I forbindelse med Dansk Folkehjælps projekt SynsTab har Mie Maar Andersen fra Videnscenter Om Handicap holdt oplæg om, hvordan vi bedst inkluderer mennesker med synstab i aktiviteter og fritidsfællesskaber. Maar Andersen fremhæver vigtigheden af faktorerne synlighedtilpasningadgangsforholdressourcer og relationer og hun gav 5 gode råd til frivillige.

5_gode_råd

Oplever du problemer med synet? Der er hjælp at hente

Der kan opstå mange spørgsmål, hvis du oplever ændringer med dit syn. Og et liv med synsbesvær kan udfordre din hverdag i varierende grad.

På SynsTab.dk kan du finde svar på en lang række ofte stillede spørgsmål. Hvilke øjensygdomme findes der, hvad er symptomerne, skal jeg til optiker eller øjenlæge?

Alt dette kan du læse mere om på SynsTab.dk.

logo-synstab2