Frivillighed og genbrug

Som frivillig i Dansk Folkehjælps genbrugsbutikker får du mulighed for, at arbejde med de ting du er god til eller de ting du vil være bedre til.

 

Hvordan hjælper vores butikker, vores sociale arbejde?

Butikkerne hjælper med at skaffe økonomiske midler til Julehjælpen lokalt hvor de er placeret, så udsatte familier kan holde jul med deres familie. Det gør vi gennem de frivillige kræfter i vores butikker, som hvert år kan give mange familier en god jul. Dette letter meget af presset for de familier der ikke kan understøtte sig selv i hverdagen og derfor ikke har råd til mange af de sociale og livsbekræftende oplevelser som de fleste danskere kan benytte sig af. Vi ved at vi hjælper familierne, i perioder hvor der er et stort behov for at kunne fejre mærkedagene og give sine børn en god jul. Vores frivillige i butikken er den vitale styrke der sørger for at julehjælpen kan nå ud til så mange mennesker som muligt.

Opgaverne kan bl.a. være:

  • Sortering, strygning og vask af tøj, sko og accessories
  • Vurdering og renovering af forskellige varer i butikken
  • Dekoration og udsmykning af butikken
  • Markedsføring og SoMe
  • Betjening af kunder
  • Udvikling af butikken

 

Hvad kræver det af dig?

Det kræver blot at du har lyst til at være med, vi lærer dig det hele undervejs!

Om du har lyst til at tage 1 vagt om formiddagen eller eftermiddagen, 1 eller flere gange om ugen eller blot har lyst til at tage en enkelt vagt i ny og næ er op til dig.

Hvordan hjælper du?

  • Alt hvad du sælger, støtter lokalt hvor du arbejder.
  • Du bliver en vital del af et team der giver overskud til julehjælpen, derved bringer du os et skridt tættere på at kunne hjælpe alle der har behov for julehjælp.
  • Du støtter op om fællesskabet i butikken.
  • Du bidrager med tid, ideer og udvikling til butikken.

 

Hvad får du ud af at være frivillig?

Du bliver en vigtig del af vores hyggelige og rare fællesskab. Du får sociale arrangementer med de andre frivillige. Vi sørger for at du får en vigtig aktivitet som gør gavn for andre. Du får lov til at lave de opgaver som giver dig energi eller de opgaver du har lyst til at prøve kræfter med. Hos os får alle vores frivillige også et tilbud om et gratis førstehjælpskursus og du får kompetencer og erfaring du eventuelt kan skrive på dit CV.

 

Er der ikke en genbrugsbutik i dit område?

Hvis der ikke er en genbrugsbutik i dit område, kan du blive frivillig butiksleder, hvor vi kan hjælpe dig med at starte butikken op. Hvis du har interesse i dette, kan du klikke på knappen og se vores 9-trins guide.

DSC01474