Forside > Frivilligt socialt arbejde > Skolestarthjælp

Skolestarthjælp

Hvert år har 65.000 børn i Danmark deres første skoledag. Den første side i skolelivets bog skrives denne dag, og vil være et velskrevet minde for livet. For de fleste. Desværre er dagen for mange fattige børn og deres forældre, ikke en dag man glæder sig til.

I disse familier er der hverken penge til en skoletaske, et penalhus eller en madkasse, hvilket medfører fortvivlelse og følelser af utilstrækkelighed. Derfor er det muligt at søge om hjælp til skolestart gennem Dansk Folkehjælp.

Alle fortjener en god første skoledag
Skolestarthjælp skal hjælpe Danmarks fattigste og mest udsatte børn med at få en god og værdig start på deres skoleliv og uddannelse. Skolestarthjælpen består af en skoletaske og andre fornødenheder som f.eks. et penalhus, en madkasse, en drikkedunk og andre vigtige remedier, som er nødvendige, for at første skoledag også for de mest udsatte børn i landet, bliver en succes.

Uddannelse er vejen frem
Der er ingen tvivl om, at uddannelse er vejen frem, når det kommer til at bryde den social arv hos de fattigste og mest udsatte familier i Danmark. Derfor er det essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til at købe en ny skoletaske eller øvrige fornødenheder til dagen. Med Skolestarthjælp sætter vi ind tidligt og giver selv de mest sårbare børn en god start på deres videre skole- og uddannelsesliv. Og det er en nødvendighed, for at få en positiv tilgang til det ”at lære”.

Beretninger fra modtagere af Skolestarthjælp

feriehjaelp_deltager_linejohansen

Line Johansson

Skolestarthjælp gør, at jeg som mor har mulighed for at sende mit barn i skole med nyt tøj samt regntøj/termotøj og være sikker på, at han har, hvad et penalhus skal indeholde.

feriehjaelp_deltager_tanjachristiansen

Tanja Christiansen

Når mine piger skal starte i skole, er det vigtigste for mig, at mine børn føler, at de kan være en del af fælleskabet. Få gode venner og veninder og klare sig igennem skolen. Dét at have en fin taske, et penalhus, at være pæn i tøjet og føle sig ligeværdig, når man starter, har en kæmpe betydning på barnets første skoledag. Desværre er tiderne sådan nu, at hvis du ikke har det sidste nye, så kan børn hurtigt blive mobbet og ryge ud af det fælleskab, som ellers er så vigtig for alle børn, da det er her, de også udvikler sig og tager gode ting med i rygsækken til når de bliver større. Jeg kan selv huske min første skoledag, og det var jo noget helt særligt, for så er man jo rigtig blevet stor.

feriehjaelp_deltager_mariaawn

Maria Awn

Det vigtigste for mig som mor er at give min datter den start, der er motiverende og en god oplevelse. Jeg vil gerne give hende det indtryk, at skole er fedt og hyggeligt ved første dag, og noget hun skal glæde sig til.

feriehjaelp_deltager_ceciliehansen

Cæcilia Johansen

Det vigtigste for mig omkring Calis første skoledag er, at det handler om hende, og at hun skal føle sig tryg i skoleomgivelserne. Jeg tænker også, at det kan være en vigtig del at have de primære skoleting med og klar, så man kan føle sig på lige fod med de andre børn og ikke mærker, at der mangler noget og derfor føler sig forket eller udenfor.

feriehjaelp_deltager_rikkepedersen

Rikke Pedersen

En kæmpe tak til Dansk Folkehjælp for at gøre det muligt, at give min datter en skolestart på niveau med andre, der ikke er økonomisk udsatte.

Støttet af

  • Egmont Fonden
  • Ole Kirk’s Fond
  • REMA 1000
  • Elgiganten
  • GoGift