Forside » Om os » Organisation

Organisation

Dansk Folkehjælp blev grundlagt den 31. juli 1907 som Arbejdernes Samariter Forening (ASF). Den direkte anledning var en arbejdsulykke med mange tilskadekomne på en byggeplads i København. Siden den dag har forebyggelse og førstehjælp været en af aktivitetsområderne i Dansk Folkehjælps nationale program. I slutningen af 1930’erne påbegyndte en række af organisationens afdelinger udviklingen af et nyt arbejdsområde, det frivillige sociale arbejde. I 1940’erne kom det seneste arbejdsområde til, nemlig det internationale arbejde. ASF skiftede navn til ASF-Dansk Folkehjælp i 1962, idet organisationen i højere grad ønskede at afspejle det sociale arbejde i organisationens identitet. Senere - i 2010 - ændredes navnet til Dansk Folkehjælp. Dansk Folkehjælps engelske navn er Danish People’s Aid.

Organisationens handlingsplaner tager afsæt i Dansk Folkehjælps kernekompetencer inden for forebyggelses- og førstehjælpsarbejdet, det frivillige sociale arbejde og det internationale arbejde.

Organisationen afholder én gang årligt sit årsmøde som er organisationens øverste myndighed. Bestyrelsen varetager det organisatoriske arbejde mellem årsmøderne og er sammensat af 10 medlemmer valgt af Dansk Folkehjælps medlemmer.

Organisationens administration ledes af organisationens generalsekretær.

Til alle organisationens lokalafdelinger vælges tilsvarende en bestyrelse af de enkelte afdelingers egne medlemmer, disse vælges årligt på deres generalforsamlinger.

Læs mere om Dansk Folkehjælp:

vores_historie_ambulance_gamle_dage_foran_hovedbygningen_jubilaeum_110_aar

Det hele startede med en arbejdsulykke i Cirkusbygningen i 1907, hvor flere arbejdere kom alvorligt til skade – og ingen kunne hjælpe.

Dansk Folkehjælps lokalafdelinger står for det arbejde, som Dansk Folkehjælp udfører rundt om i Danmark.

Oversigt og kontaktinfo.

I bestyrelsen træffes organisationens overordnede beslutninger.

Oversigt og kontaktinfo.

På hovedkontoret i Nykøbing F administreres det daglige arbejde i Dansk Folkehjælp.

Share On Facebook