Forside > Projekter > Genhusninger i Nepal

Genhusninger i Nepal

Dansk Folkehjælp, hvis nødboliger for genhusning blev anvendt i Haiti og på Filippinerne, har et større nødhjælpsteam i Nepal. Organisationen frigav midler fra sin katastrofefond, da jordskælvet ramte Nepal, og gennemfører i samarbejde med europæiske søsterorganisationer en nødhjælps- og genhusningsindsats.

Dansk Folkehjælp får ansvaret for at lede arbejdet med genhusningen af de mange nødstedte mennesker, hvis hjem er totalt ødelagt af jordskælvet.

Ifølge FNs kontor for koordination af humanitært arbejde stiger dødstallet og antallet af tilskadekomne fortsat, efterhånden som rapporterne kommer ind fra de afsides områder i landet. De to store jordskælv har medført massive ødelæggelser i landet, og kostede over 8.000 mennesker livet og sårede yderligere 18.000. Landet står over for de største udfordringer i mere end 80 år, da mange mennesker er gjort hjemløse af de omfattende kollaps og skader på bygninger.

Ifølge Dansk Folkehjælps leder af nødhjælpsindsatsen i Nepal har det seneste jordskælv og de mange efterskælv betydet yderligere tab for det i forvejen hårdt ramte land. Dansk Folkehjælps nødhjælpsteam er tilstede i et af de hårdest ramte områder, som melder om yderligere ødelæggelser.

“Det, der bare var beskadiget i de hårdest ramte områder før, er totalt ødelagt nu”, udtaler Mads B. Jørgensen. ”Der var så småt kommet en tro på, at det hele nu var overstået, men netop som folk var begyndt at flytte tilbage til de huse, som stadig står, indtræf det nye jordskælv. Det udfordrer os i endnu højere grad. Det var i forvejen svært at nå nogle af de yderste berørte lokalområder, og der kommer stadig meldinger om områder, som endnu ikke har været besigtiget af myndighederne. Nu må vi blot indse, at udfordringen er blevet mange gange større. I den by Dansk Folkehjælp arbejder lige nu, er folk bange og desperate. Vi anslår, at der alene i Bungamati er op mod 4.000 personer uden tag over hovedet”, slutter Mads B. Jørgensen.

Læs mere om Dansk Folkehjælps genhusning ved katastrofeindsatser