Hjælp til tørkeramte Afghanistan

Afghanistan er et af de lande i verden, hvor nøden er størst og hvor en stor del af befolkningen lever i fattigdom og mangel på sikkerhed. Nu er landet også ramt af en alvorlig tørke, der sender tusindvis af mennesker på flugt.

En af de provinser der er berørt af tørken, er Faryab, hvor Dansk Folkehjælp igennem flere år har renoveret og bygget nye skoler. Alene i denne provins er tusindvis af familier direkte påvirket af tørken. Med støtte fra Danidas nødhjælpspulje DERF sender Dansk Folkehjælp nu hjælp til den ramte lokalbefolkning.

En mangeårig og blodig konflikt, millioner af mennesker fordrevet gennem flere år, og nu også en omfattende tørke der betyder, at den livsnødvendige høst svigter den fattige landbefolkning. På trods af den støtte som Afghanistan modtager i bistand, er Afghanistan en af verdens mest underfinansierede kriser, og nu er der igen brug for akut hjælp. I år er der kun kommet 1/3 af de penge, der skal bruges for at finansiere den såkaldte Humanitarian Response Plan for landet, og oveni kommer så indsatsen i forbindelse med tørken.

Dansk Folkehjælp via organisationens skoleprogram i landet Danish Assistance to Afghan Rehabilitation and Technical Training (DAART), vil over de kommende måneder i tæt partnerskab med den lokale afghanske ngo ORD uddele hjælp til de familier som er ramt af tørken. Hjælpen gives som CASH distribution, således modtagerne selv kan foretage indkøb af basale fornødenheder, ligesom nødhjælpen inkludere renovering af vandposter og distribution af rent drikkevand. Dansk Folkehjælp forventer samlet set at hjælpe 9.000 personer med nødhjælpen.

Fordrevet af tørken
Siden oktober 2017 er der faldet mindre nedbør end normalt. Det har ødelagt høsten og dermed afghanernes levebrød, hvilket har betydet en markant stigning i antallet af mennesker i nød. I de nordligste provinser af Afghanistan er kun 2/3 af den jord, der blev dyrket sidste år, dyrket i år. I flere områder anslås det, at op mod 30 procent af befolkningen har forladt deres landsbyer og søgt mod større provinsbyer. Situationen for dem, der allerede er blevet fordrevet af tørke og konflikt, er alvorlig. Mange afghanere mangler adgang til sikkert drikkevand, tag over hovedet eller passende sanitetsfaciliteter og basale livsfornødenheder såsom mad.

 • Hjælp til tørkeramte Afghanistan
  2018
 • Fakta - afghanistan


  Projektperiode2018
  StatusI gang
  Formål

  Hjælpe civilbefolkningen ved uddeling af CASH distribution til indkøb af basale fornødenheder, renovering af vandposter og distribution af rent drikkevand.

  Partner(e)Danish Assistance to Afghan Rehabilitation and Technical Training (DAART) og den afghanske ngo ORD
  Støttet af

  Danidas nødhjælpspulje DERF