Forside > Projekter > Skolebyggeri i Afghanistan

Skolebyggeri i Afghanistan

Dansk Folkehjælp og DAARTT skaber rammerne for lige adgang for piger og drenge til uddannelse i Afghanistan. 

Afghanistans befolkning anslås til at være 25 mio., hvoraf halvdelen skønnes at være under 15 år. Mange af børnene har ikke mulighed for at blive undervist. Især pigerne har svært ved at komme i skole.

Dansk Folkehjælp opfører i samarbejde med DAARTT skoler til brug for titusindvis af afghanske børn, herunder specielt piger. Udover at vi bygger nye kvalitetsskoler og rehabiliterer samt moderniserer nedslidte skoler, så udstyrer vi klasseværelser med hjælpemidler, stole og borde. På den måde er vi med til fremme et godt indlæringsmiljø i Afghanistan.

Alle skoler er designet og bygget efter nyeste teknologi.

De er opført, så de giver et godt og moderne læringsmiljø efter afghanske standarder. De bidrager desuden til elevernes sikkerhed ved at være omgivet af en beskyttende mur og udstyret med de nødvendige bygningsfaciliteter til skolernes vagter. Alle elever er sikret adgang til toiletter og rent drikkevand.

Dansk Folkehjælp ønsker i sit arbejde at leve op til de humanitære principper om uafhængighed, upartiskhed og fokus på de mest sårbare befolkningsgrupper. Og samarbejdet med lokalbefolkningerne er omdrejningspunktet for vores aktiviteter, og det er lokalsamfundene, der garanterer vores sikkerhed.

I Dansk Folkehjælp arbejder vi ikke under beskyttelse af militæret eller private sikkerhedsfirmaer i Afghanistan.