Arv og testamente

Hjælp os med at hjælpe andre i fremtiden

Ved at betænke Dansk Folkehjælp i dit testamente er du med til at sikre, at vi kan fortsætte vores frivillige sociale arbejde i Danmark, herunder at give udsatte børn mulighed for at komme på ferie og uddele Julehjælp. Du vil med andre ord bringe smilet tilbage hos utallige børn i Danmark.

Vi sørger for, at dine ønsker i testamentet bliver efterlevet. Såfremt de midler, du ønsker at testamentere til vores forening, skal øremærkes til specifikke formål, efterlever vi dit ønske til fulde.

Vi anbefaler, at du får hjælp af en advokat til at skrive dit testamente. Herved sikrer du, at dit testamente bliver tilpasset netop dine ønsker og er udformet juridisk korrekt.

Når Dansk Folkehjælp betænkes i dit testamente, kan vi dække op til 4.000 kr. plus moms, eller i alt 5.000 kr. til oprettelsen. Tilskuddet til advokatregningen er skattepligtigt, og du skal selv sørge for indberetningen.

Vi har et samarbejde med TestaViva, som afholder udgifterne til oprettelsen af testamenter, hvor Dansk Folkehjælp betænkes. Ring til os på 70220230 og hør mere om, hvordan du får gratis advokathjælp.

Har du ingen direkte arvinger (f.eks. ægtefælle, børn eller forældre), og skal din nevø, onkel eller venner have mest muligt ud af din arv? Så er 30%-reglen måske relevant i dit tilfælde.

30%-reglen er for dig der:

  • ikke har nogen direkte arvinger (ægtefælle, børn eller forældre)
  • efterlader mere end 509.000 kr.

Ved 30%-reglen giver du 30% af din formue til Dansk Folkehjælp, som dermed betaler arve-afgifterne. Det betyder at dine arvinger får 70% og slipper for at betale arveafgift og dermed får 6,25% mere i arv.

Bodil Markmøller, der har viet en stor del af sit liv til at hjælpe andre mennesker, har også gjort sig tanker om, hvad der skal ske, den dag, hun falder fra.