Forside > Ukraine > Dansk Folkehjælp etablerer transitcenter til Ukrainske Flygtninge

Dansk Folkehjælp etablerer transitcenter til Ukrainske Flygtninge

Dansk Folkehjælp har netop fået til opgave at etablere et transitcenter på Østre Skole i Nykøbing Falster. Opgaven er givet af Guldborgsund kommune og centret kommer til at kunne modtage 300 flygtninge i døgnet.

Mens verden rystes af den gruopvækkende russiske invasion i Ukraine, er der i skrivende stund mere end en mio. ukrainere, som er flygtet fra det nu krigshærgede land. Tallet forventes at stige betydeligt over de kommende dage og uger, og flygtningestrømmen består primært af kvinder og børn.

Dansk Folkehjælp har fået til opgave at etablere et transitcenter i Nykøbing Falster, som skal kunne modtage 300 mennesker i døgnet. Østre skole, som tidligere blev brugt som Covid-19 testcenter, er allokeret til det vigtige brug, og her vil frivillige fra organisationen tage imod flygtningene og sørge for, at de får en kærlig og omsorgsfuld modtagelse.

  • Vi arbejder på fuld kraft for at skaffe de fornødenheder, der er behov for, for at kunne give de mange flygtninge, som primært er kvinder og børn en god velkomst, siger generalsekretær for Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Transitcentret kommer til at fungere som modtagecenter. Her vil alle ankomne blive registreret, få nødtørftig medicinsk behandling og mulighed for at få både mad, drikke og et bad. Det forventes, at opholdstiden på centret bliver 24-48 timer, hvorefter flygtningene vil få allokeret et mere permanent opholdssted eller blive indkvarteret hos slægtninge og venner.

  • Dansk Folkehjælp har en mangeårig erfaring med at hjælpe mennesker på flugt. Det har vi gjort flere gange, både i Danmark og i udlandet. Derfor kan jeg forsikre alle om, at vi nok skal få hele transitcentret til at være klar, når det forventes klart tirsdag den 8. marts, siger Nørlem slutteligt.

Dansk Folkehjælp opfordrer alle til at donere et valgfrit beløb, der vil gå ubeskåret til at hjælpe de ukrainske flygtninge. Se hvordan du kan donere lige her:

 

Hjælp Ukraine

IMG_4254