Forside > Ukraine > Nødhjælp til Ukraine

Nødhjælp til Ukraine

Forsendelserne af nødhjælp, fra Dansk Folkehjælp og vores lettiske søsterorganisation Samaritan Association of Latvia, ankommer nu mere regelmæssigt den Ukrainske hovedstad. Nødhjælpen bliver sendt via lastbiler eller jernbane til Kyiv, hvor 16 frivillige og ansatte fra vores ukrainske søsterorganisation Samaritan Union of Ukraine (SSU), modtager hjælpen.

“Nødhjælpen bliver sendt til primært via jernbane, da det er den mest effektive og sikre måde i øjeblikket,” siger Yanina Levkovska, direktør for SSU. Transporten består af mad, medicin, hygiejneartikler, tæpper, lagner og soveposer.

Den nødhjælp som bliver sendt til SSU, er klargjort og afsendt på baggrund af konkrete behovsvurderinger som SSU løbende udarbejder. 

“Nødhjælpen bliver uddelt til de mest udsatte mennesker i Kyiv, men også til andre regioner i Ukraine som er voldsomt påvirket af krigen,” forklarer hun.

 

 

Ældre, alvorligt syge, sengeliggende, handicappede og familier med handicappede børn vil nyde godt af nødhjælpen. “De har alle forskellige grunde til ikke at kunne flygte videre til mere sikre områder, og derfor må de blive tilbage i deres nærområder. De har brug for vores støtte og er afhængige af den hjælp som kommer ind til Ukraine fra vores europæiske søsterorganisationer,” uddyber SSU-direktøren.

SSU kunne også aflevere medicin til et børnehospital i Kyiv. “Hospitalet havde informeret os om deres behov. Generelt er der stor mangel på medicinske forsyninger i Ukraine,” siger Yanina Levkovska. Medikamenterne blev leveret af Dansk Folkehjælps søsterorganisationer Hvide Kors fra Sydtyrol og ASB Tyskland.

Før Rusland angreb Ukraine, var befolkningen i Ukraine 44 millioner. Der er i øjeblikket mange internt fordrevne i Ukraine, og samlet 4,9 millioner flygtninge har forladt det krigshærgede land.

VI har brug for din hjælp! Støt vores arbejde i og omkring Ukraine, og vær med til at hjælpe de Ukrainske borgere.
Støt her

Kyiv10 (2)