Bliv frivillig på et ferieophold og skab fantastiske ferieminder

Hvert år siden 1940 har Dansk folkehjælp arrangeret ferieophold for børnefamilier i Danmark. Cirka 1.000 familier drager hver sommer ud i landet til en uges aktiviteter og afslapning sammen med andre børnefamilier og frivillige. Ferien giver en pause i hverdagen, nye venskaber og ferieminder for livet.

Vil du være med til at bringe børn, voksne og familier sammen og skabe det gode samvær?

Så meld dig som frivillig her, og vi vil kontakte dig snarest. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvad laver du som frivillig?

I Dansk Folkehjælp har vi 3 ansvarsområder for frivillige:

  • Aktivitetsfrivillig, der planlægger og gennemfører sjove, kreative og meningsfulde aktiviteter og lege, der passer til forskellige aldersgrupper og behov.
  • Relationsfrivillig, der har fokus på at opbygge positive relationer med deltagerne og sørge for, at de føler sig velkomne og inkluderede.
  • Ferieleder, der bevarer overblikket, leder og motiverer frivillig-teamet, sikrer et godt samarbejde og sørger for den daglige drift under opholdet.

Bliv en del af nye fællesskaber

Du bliver del af et team på 3-4 frivillige på ferieopholdet og del af fællesskabet med Dansk Folkehjælps i alt 200 ferie-frivillige.

Du får uddannelse, eget værelse og valgfri ferieuge

Som frivillig får du:

  • Mulighed for en oplevelse og en erfaring, du ikke vil kunne få andre steder
  • Dækket dine udgifter til transport både til ferie-campen og til fysiske kurser (ud fra gældende retningslinjer i Dansk Folkehjælp)
  • Sparring med andre frivillige og supervision og støtte fra ansatte i Dansk Folkehjælp
  • Kost og logi (eget værelse) på ferie-campen

Som frivillig skal du derudover:

  • kunne deltage i 2 online kurser (udbydes løbende) og 2 fysiske kurser (5. april & 24. maj) i perioden februar-juni.
  • kunne bo og stå til rådighed fra lørdag til lørdag i én af ugerne 27, 28, 29, 30, 31 eller 32.
  • kunne fremvise ren børneattest (indhentes af Dansk Folkehjælp)

Frivillige kan ikke have egne børn med på ferien.

Mød de frivillige

Alle børn har ret til at få gode ferieminder. Men for familier, som ikke har råd til at tage nogen steder hen, kan ordet sommerferie give ondt i maven og søvnløse nætter.

Fattigdom betyder ofte, at børnene må melde pas til sociale aktiviteter, fritidsinteresser, fødselsdage, lejrskoler, da forældrene ikke har råd. Der kan være mange grunde til, at folk er endt i en situation, men én ting er sikkert: Det er aldrig børnenes skyld.

En ferie betyder alt for udsatte børn. Ikke nok med at de får en uge fyldt med gode oplevelser. De får også noget at fortælle i skolen efter sommerferien lige som alle andre børn.

Siden 1940 har Dansk folkehjælp sendt udsatte familer på ferie

Over årerne har over 100.000 udsatte børn og familier modtaget feriehjælp. Vil du være med til at sende endnu flere afsted?

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. Charlotte og Mille

Hør hvad det har betydet for Charlotte at komme på ferie

"Jeg vidste overhovedet ikke hvad jeg gik ind til, men jeg er kun blevet positivt overrasket. Jeg havde ingen forventning om at ferien også kunne komme mig til gavn, men for engang skyld har jeg også kunnet slappe af. Normalt er ferie derhjemme jo ikke særlig afslappende. Nu får jeg lov til at holde ferie sammen med mine børn. Så selv om jeg egentlig søgte på baggrund af det økonomiske aspekt har det vist sig at tiden med mine børn er det allervigtigste jeg har fået på denne her ferie."

Charlotte, 35 år

Bliv frivillig Feriehjælper

Trin 1 af 4