Feriehjælp

Alle børn har ret til at få gode ferieminder. Men for familier, som ikke har råd til at tage nogen steder hen, kan ordet sommerferie give ondt i maven og søvnløse nætter.

Fattigdom betyder ofte, at børnene må melde pas til f.eks. sociale aktiviteter, fritidsinteresser, fødselsdage og lejrskoler, da forældrene ikke har råd. Der kan være mange grunde til, at man er endt i den situation, men én ting er sikkert: Det er aldrig børnenes skyld.

En ferie betyder alt for udsatte børn. Ikke nok med at de får en uge fyldt med gode oplevelser. De får også noget at fortælle i skolen efter sommerferien lige som alle andre børn.

Gode ferieoplevelser holder hele livet
Vores ferieophold drives af frivillige, der hvert år lægger et stort arbejde i at gøre en forskel for de børn, som aldrig vil glemme dem for det.

Vi bestræber os på at sende børn og unge afsted med andre fra samme lokalområde, så de nemt kan bevare kontakten med hinanden og forlænge de gode ferieminder, når hverdagen sætter ind igen.

Støt Feriehjælp! Hver gang vi samler 3.500 kr. ind, kan vi give et fattigt barn en uges tiltrængt sommerferie i Danmark.

Mobilepay

Støt os med et valgfrit beløb på 13 221

Bank

mærk FERIEHJÆLP
Reg.nr.: 5301
Konto nr. 0000 379 801

Det bedste ved denne her feriehjælp er, at vi har mulighed for at komme af sted som familie og møde andre, som er i samme situation som os. Vi får jo nye venner, som vi forhåbentlig også kan se efter ferien er slut. Og så er det skønt at komme væk fra den pressede hverdag derhjemme.

Her kan vi bare være og ikke tænke på praktik og bekymringer. Vi er sammen hele tiden, og det er skønt at opleve det store sammenhold, vi allerede har fået som gruppe. Og børnene elsker det jo. Den store ser vi næsten ikke, fordi han hele tiden leger med de andre. Og den skærm, de ellers bruger meget tid på derhjemme, den bruger de nærmest ikke.

Hvis vi ikke var kommet med hér, så havde hele vores ferie bare foregået derhjemme med små endagsture til stranden. Med de prisstigninger, vi ser i øjeblikket, ville vi på ingen måde have råd til noget, som bare minder om denne her ferie.

Prisstigningerne har gjort en radikal ændring i vores hverdag. Førhen lavede vi madplaner – nu laver vi kun madplaner ud fra tilbudsaviserne. Vi kigger det hele igennem og laver mad efter, hvad der er på tilbud. Og vi spiser slet ikke liges så meget kød, som vi plejer. Og generelt er der bare ikke råd til udflugter og hygge. Alene benzinpriserne gør, at vi er nødt til at blive mere hjemme.

De frivilliges indsats kan jeg kun sige én ting til: Den er fænomenal! De er på, de er søde og lune, de har god humor, og så er alt bare supergodt organiseret.

Martin Kilde Pedersen, 35 år. Deltager med kone og tre børn. Første gang. Uddannet kok.

Det er simpelthen en fantastisk mulighed, det her. Det er jo lige i børnenes ånd. Ham på otte år er meget glad for sin skærm derhjemme, og det er helt vildt at opleve, at han nærmest ikke spørger til den. Så skønt at se ham lave andre ting og at se børnene blomstre på den måde. De laver jo alt muligt kreativt her.

Børnene har allerede fået supergode venner, og de leger bare konstant. Og så taler jeg godt med moren til deres venner. Det er virkelig dejligt. Jeg er jo alene med børnene, så trygheden i at have en anden voksen, som er i samme situation som mig, er virkelig rar.

Hvis vi ikke havde fået denne her ferie, havde vi bare været på endagsture derhjemme. Det her er en kæmpe hjælp for mig, og jeg er overhovedet ikke flov over at tage imod. Jeg har nærmest pralet lidt med, at vi skulle af sted. Jeg føler mig bare heldig, at vi fik lov!

Denne her ferie er jo den første rigtige ferie, jeg har været på med mine børn. Vi kommer til at tale om denne her ferie i LANG tid. Det kan vi virkelig leve højt på længe, det er der ingen tvivl om!”
”Prisstigningerne påvirker ikke børnene – kun mig. Jeg har dem hver anden uge, så når de er hos mig, skal de ikke mærke forskel. Så sparer jeg til gengæld, når jeg er alene og går ikke ud med mine veninder på samme måde. Jeg kan heller ikke sætte lige så mange penge til side mere.

De tre frivillige er vildt søde. De er jordnære og empatiske mennesker, og deres engagement virker virkelig oprigtigt. De ønsker, at vi har en god ferie og arrangerer nogle virkelig gode ting, hvor alle kan være med. Og Pia er bare en sand leder – hun har virkelig styr på det.

Mie Nielsen, 31 år. Har to børn med. Første gang. Uddannet ernæringsassistent.

Det bedste ved at være her er, at det er så dejligt for børnene. Og så lærer vi jo også andre familier at kende. Jeg vidste slet ikke, at der fandtes sådan nogle feriesteder i Danmark. Her er virkelig mange ting at lave. Pool, fodbold, minigolf, svømmehal, legeplads. Og i går lavede de frivillige en skattejagt, og det var vildt sjovt at kæmpe mod de andre grupper.

Hvis ikke vi havde fået denne her ferie, så skulle vi bare være derhjemme og lave ingenting. Ingenting. Alting koster så meget nu, og når man kun får 80% førtidspension og er på SU, så er der ikke råd til andet end mad og tøj.

Her kan børnene lege med de andre børn og hygge sig. Og i går fik vi alle sammen is efter skattejagten. Det var virkelig lækkert. De laver så mange ting, så de kigger næsten ikke på skærm på denne her ferie.

Prisstigningerne betyder, at min kone og jeg næsten ikke køber tøj til os selv. Og så går vi efter tilbud, når vi handler. Børnene skal helst ikke mærke noget.

Denne her ferie gør jo også, at børnene nu kan tale med deres venner om at være på ferie. Det er ret stort for dem, at vi har været på ferie sammen alle sammen. Og for os har det været rart at komme ud og møde nogle nye mennesker.

De frivillige er bare fantastiske. De hjælper os med ALT. Og i går fik vi is. Det var så skønt! Jeg synes, det er vigtigt, at folk kender til Dansk Folkehjælp og alt det, de gør. Også så dem, som har penge, måske kan støtte sådan, at vi også kan få julegaver og komme på ferie.

Mohamad Ayyach, 41 år. Deltager med kone og tre børn. Første gang.

Allerførst havde jeg ikke lyst til at tage med. Så ville jeg egentlig hellere bare være derhjemme og sove – og være sammen med venner og spille computer. Men nu hvor jeg er her, er det virkelig hyggeligt. Og rart at komme lidt væk. Og så oplever jeg jo en masse nye ting og møder nye venner. Jeg er blevet gode venner med Nikolaj.

Jeg gad godt komme med igen næste år, hvis vi kan. Det er jo fedt med poolen, stranden og spillehallen. Og så er det også hyggeligt, når vi spiser sammen med de andre familier.

Hvis vi ikke havde fået denne her ferie, havde jeg bare været derhjemme, og måske havde vi så haft råd til en tur i biografen.

Det eneste jeg savner er Sims – mit computerspil. Men nu skal Nikolaj og jeg konkurrere i minigolf og bordtennis. Det har vi ikke prøvet endnu.

Amalie Louise Solberg, 14 år. Sammen med sin mor.

Det bedste ved denne her ferie er, at man møder andre mennesker og får nye venner. Og så er det sjovt, at der er så mange ting, man kan lave her. Hvis jeg ikke havde fået denne her ferie, havde jeg nok bare siddet alt for mange timer foran computeren – hver dag i hele ferien. Jeg savner den lidt, men det er også fedt at lave nogle andre ting.

Jeg har faktisk været med på denne her ferie før, så jeg vidste godt, hvad det var – og jeg har glædet mig til at komme af sted igen. Jeg er også sammen med min familie på en anden måde. F.eks. har vi allerede spillet Matador to gange – og jeg vandt begge spil.

Nikolaj Hertzum Larsen, 15 år. Deltager med mor og to mindre søskende.

Mit liv tog en stor omvæltning sidste år, da jeg blev skilt. Før var jeg den frivillige og hjalp andre – nu sidder jeg her på den anden side og må tage imod hjælp. Jeg er flov, men jeg ved godt, at jeg ikke burde være det. Jeg er bare så utrolig glad for, at vi fik denne her mulighed.

Det er jo ikke bare en uges ferie. Det er også de venner, vi allerede har fået. Det er bare så utrolig heldigt. Vi har jo et fremtidigt venskab i den familie, som vi har mødt. De er i sammen situation som os, og det gør bare noget at møde folk på den måde. Der er en anden åbenhed, og det er så befriende. Jeg har aldrig kunne have et arbejde – jeg er invalidepensionist – så det kan være svært at møde andre mennesker. Og det kan jeg her.

Som familie er vi sammen på en anden måde her på ferien. Det er meget mere afslappet og roligt. Jeg står i en svær situation derhjemme, og alligevel har jeg fået tanken: ’Det skal jo nok gå det hele’ – bare fordi det er lidt lysere, når man er her. Og børnene er pludselig meget mere åbne over for mig. De spørger meget mere end derhjemme. De er mere imødekommende. Måske fordi de også oplever mig på en anden måde.

Jeg har det bare megagodt i det her i miljø. Det er SÅ rare mennesker, der er her.

Hvis vi ikke havde fået denne her mulighed, så havde vi bare været hjemme. Små endagsture i naturen. Ikke noget med éntre. Jeg har jo ikke engang råd til at købe en is til mine børn. Jeg laver selv en limonade, putter lidt frugt i og fryser den ned i sådan nogle isforme. Det er vores is.

Denne her ferie er noget, vi aldrig glemmer. Det er et minde, vi altid vil have. Vi har allerede aftalt at mødes med vores nye venne-familie, når vi kommer hjem.

I går efter skattejagten fik vi en is med tre kugler af Dansk Folkehjælp. Det var jo helt vildt. Det var så sindssygt. Ungerne åd det hele og var så lykkelige. Det burde man jo have råd til, og det har jeg bare ikke.

Jeg har virkelig måtte ændre mine indkøbsvaner. Jeg er nødt til at lave en virkelig gennemtænkt madplan – kun ud fra tilbudsaviserne. Jeg køber kun ting på tilbud. Vi spiser mindre kød og har ret mange aftener med rugbrød. I går fik vi lasagne – det var første gang i syv måneder! Og det var kun, fordi vi havde fået et gavekort fra REMA 1000, at jeg havde råd til at købe oksekød. Ungerne var bare så lykkelige. Det er langt ude, men jeg har også tabt mig – fordi jeg ikke får nok at spise. Ganske enkelt.

Jane Pharao, 35 år, deltager med tre børn. Første gang. Invalidepensionist.

Se her om du opfylder kriterierne for at søge om Feriehjælp.

Der er åbent for ansøgning om Feriehjælp i perioden 1. til 30. april. 

 

Få svar på dine spørgsmål her.

 

 

Dansk Folkehjælp Ho Feriecenter 2020. William på 9 år.

Feriehjælpen er støttet af

  • Lauritzen Fonden
  • Arbejdsmarkedets Feriefond
  • Ole Kirk's Fond
  • Egmont  Fonden
  • Agustinus Fonden