Støt Julehjælp - alle børn fortjener en god juleaften

For tusindvis af fattige, danske børnefamilier er juleaften en aften ligesom som alle andre.

Hvert år samler Dansk Folkehjælp og vores partnere ind, så vi kan give fattige børnefamilier i Danmark en god jul med julemad og gaver til børnene.

Det er ikke muligt at søge Julehjælp for 2023. 

Flere børnefamilier har brug for Julehjælp

Skellet mellem rig og fattig i Danmark er blevet større, og tusindvis af børn lider afsavn i deres hverdag. De rekordhøje prisstigninger presser udsatte børnefamilier ekstra hårdt.  Derfor er det vigtigt, at børnene én dag om året kan føle sig som deres jævnaldrende og nyde en glædelig juleaften.

Du kan støtte via MobilePay 13 221, trykke på 'giv-et-bidrag' eller lave en bankoverførsel til konto nr. 0000 333 666 (reg.nr. 5301). Mærk overførslen JULEGAVE.  

Julehjælpen uddeles i samarbejde med Ekstra Bladet, REMA 1000, sendentanke.dk, SPORTMASTER og Elgiganten.

Værd at vide

I  2022 uddelte vi Julehjælp til hele 12.829 enlige forsørgere. Dermed fik 25.000 børn både julemad på bordet og pakker under træet.

Dit bidrag går ubeskåret til Julehjælp. Vi sørger for at indberette din donation til SKAT, hvis du oplyser dit cpr nr. ved afgivelse. I 2022 er donationer op til 17.200 kr. fradragsberettigede.

Dansk Folkehjælps Julehjælp består af en købmandskurv eller gavekort til REMA 1000 til en værdi af 800 kr. samt gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene.

For at kunne modtage Julehjælp, skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst.

Mød Siam og Maiken

 ”Jeg har ikke særlig mange penge i forvejen, så prisstigningerne rammer ekstra hårdt. Og det er sådan noget, som kan lægge én helt ned og få mig til gemme mig under dynen, når der kommer en ekstraregning, og når alle ting er blevet så dyre.”

Maiken Pedersen er på SU og søger Julehjælp til sig selv og sin søn, Siam, fordi hendes økonomi er presset ud over kanten:

”Madpriserne mærker man jo helt sindssygt. Så jeg kan da godt mærke, at jeg lige bliver lidt mere opmærksom på at få drukket min neskaffe helt op, og hvis min kaffe er blevet kold, så varmer jeg den lige i mikrobølgeovnen for ikke at spilde den”, siger Maiken.

For Maiken vil Julehjælp betyde, at hun kan nyde julen uden ondt i maven over måske at have brugt for mange penge. Med Julehjælpen ville der blive råd til at opfylde nogle af Siams gaveønsker og til at servere julemad nok til, at de begge to bliver mætte.

LIJ_5998_Mor Maiken og Siam

Spiser du spaghetti juleaften? Nej vel - støt julehjælp.

Erhvervsledere fra hele Danmark træder sammen én gang om året til fordel for Julehjælpen. Skal din virksomhed være med?

Se her om du opfylder kriterierne for at søge om Julehjælp.

Hør her hvor meget det betød for Tina Fælled Porse, da hun fik Julehjælp fra Dansk Folkehjælp.

Se alle de virksomheder, som har støttet julehjælpen.

Få svar på dine spørgsmål her.