Hjælp med at sende udsatte børn på sommerferie

For familier, som ikke har råd til oplevelser, kan ordet sommerferie give ondt i maven og søvnløse nætter. Hver gang vi samler 3.500 kr. ind, kan vi give et fattigt barn en uges tiltrængt sommerferie i Danmark.

Fattigdom betyder ofte, at børn må undvære sociale aktiviteter, fritidsinteresser, fødselsdage og lejrskoler, da forældrene ikke har råd. Der kan være mange grunde til, at man er endt i den situation, men én ting er sikkert: Det er aldrig børnenes skyld.

En ferie betyder alt for udsatte børn. Ikke nok med at de får en uge fyldt med gode oplevelser. De får også noget at fortælle i skolen efter sommerferien, lige som alle andre børn.

Vores ferieophold drives af frivillige, der hvert år lægger et stort arbejde i at gøre en forskel for de børn, som aldrig vil glemme dem for det.

Vi bestræber os på at sende børn og unge afsted med andre fra samme lokalområde, så de nemt kan bevare kontakten med hinanden og forlænge de gode ferieminder, når hverdagen sætter ind igen.

Analyse: Børn i fattigdom savner sommerferieaktiviter

”Jeg havde ingen steder at tage hen. Jeg gik ingen steder og sad bare derhjemme”. Sådan lyder det om sidste sommer fra et af de over 1.000 børn fra økonomisk trængte familier, der sammen med over 7.000 forældre i en ny undersøgelse fortæller om deres oplevelser og drømme om sommerferien.

Analysen er lavet af Rambøll for Egmont Fonden, i samarbejde med Dansk Folkehjælp.

Læs hele analysen HER.

Se her om du opfylder kriterierne for at søge om Feriehjælp.

Der er åbent for ansøgning om Feriehjælp i perioden 1. til 30. april. 

 

Få svar på dine spørgsmål her.

 

 

Feriehjælpen er støttet af

  • Arbejdsmarkedets Feriefond
  • Ole Kirk's Fond
  • Novo Nordisk Fonden