Støt Julehjælp - og giv en glædelig jul til alle børn.

For tusindvis af fattige, danske børnefamilier er juleaften en aften ligesom som alle andre.

Hvert år samler Dansk Folkehjælp ind, så vi kan give fattige og udsatte børnefamilier i Danmark en god jul med julemad og gaver til børnene.

Søg Julehjælp fra d. 16. oktober til og med d. 19. november.

Børnefamilier har brug for Julehjælp

Over 50.000 børn i Danmark lever i fattigdom. Børn, som i forvejen oplever mange afsavn i hverdagen, og som derfor kan have udsigt til, at juleaften bliver en aften som alle andre, fordi deres mor eller far hverken har råd til julemad eller gaver.

Vi ved, hvor vigtigt det er, at børnene én dag om året kan føle sig som deres jævnaldrende og nyde en glædelig juleaften.

Du kan støtte via MobilePay 13 221, trykke på 'giv-et-bidrag' eller lave en bankoverførsel til konto nr. 0000 333 666 (reg.nr. 5301). Mærk overførslen JUL.  

Julehjælp uddeles i samarbejde med Ekstra Bladet, Elgiganten, REMA 1000, Sportmaster og sendentanke.dk.

Værd at vide

I  2022 uddelte vi Julehjælp til hele 12.829 enlige forsørgere. Dermed fik 25.000 børn både julemad på bordet og pakker under træet.

Når du donerer til Julehjælp, sørger vi for at indberette din donation til SKAT, hvis du oplyser dit cpr/cvr-nr ved afgivelse. I 2023 er donationer op til 17.700 kr. fradragsberettigede.

Dansk Folkehjælps Julehjælp består af kr. 800 til mad pr. familie plus kr. 500 til julegaver pr. barn (maks. kr. 2.800 i alt til Julehjælp pr. familie).

For at kunne modtage Julehjælp, skal man være forsørger på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år.

Der kan søges om Julehjælp fra den 16. oktober til og med den 19. november.

Line drømmer om en klassisk jul

30-årige Line fra Holeby bor alene med Liwa på 3 og Arlo på 1 (foto). Med to børn i huset og dyre fødevarepriser, er pengene små. Så Line må på jagt efter gratis mad.

”Jeg kan bestemt mærke inflationen og prisstigningerne stadigvæk, og det kan også godt mærkes, nu jeg er alene med to børn. Så jeg er nødt til at prioritere, hvad jeg bruger penge på. Jeg kører f.eks. til Nakskov en gang om ugen for at få gratis madspildsvarer. Uden den mulighed ville jeg ikke have råd på samme måde til især frugt og grønt”, fortæller hun.

Derfor vil det også betyde ekstra meget for budgettet, hvis Line får Julehjælp i år til sin familie.

”Hvis jeg får tildelt Julehjælp, så kan jeg holde en klassisk jul for mig og mine børn, en jul som jeg virkelig gerne vil kunne give dem. En jul, hvor der måske er flæskesteg og lidt ekstra lækre ting, som hører sig til. Måske noget chokolade. Og så jeg kan give mine børn en ekstra god julegave”, siger Line.

arlo_liwa

"Hvis vi får Julehjælp, vil min mor ikke være så stresset."

Erhvervsledere fra hele Danmark træder sammen én gang om året til fordel for Julehjælpen. Skal din virksomhed være med?

Se her om du opfylder kriterierne for at søge om Julehjælp.

Få svar på dine spørgsmål her.

Se alle de virksomheder, som har støttet julehjælpen.