Forside > Projekter

Ugandas børn til kamp mod Corona

Rent vand, bedre toiletforhold og viden om god hygiejne skal gøre skoledagen tryg for tilbagevendte skolebørn i Uganda. Millioner af skolebørn blev sendt hjem fra skole, da COVID-19 nåede til Uganda i marts 2020. En lille del fik kortvarigt lov at komme tilbage i efteråret 2020 for at gå til eksamen, men langt de fleste…

Læs mere

Sex for vand

I Kenya udsættes fattige piger ofte for seksuel chikane eller andre overgreb, når de dagligt henter vand til familien. Projektet ”Sex for Vand” skal øge synligheden af problematikken i Kenya og Østafrika, og få temaet på den politiske dagsorden ved at involvere lokalsamfundet og beslutningstagere i at bekæmpe seksuel udnyttelse i vand- og sanitets sektoren

Læs mere

Hjælp til tørkeramte Afghanistan

Afghanistan er et af de lande i verden, hvor nøden er størst og hvor en stor del af befolkningen lever i fattigdom og mangel på sikkerhed. Nu er landet også ramt af en alvorlig tørke, der sender tusindvis af mennesker på flugt.

Læs mere

Forbedret vand og sanitet til congolesiske flygtninge

Den humanitære situation i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) er kompleks. En lang række konflikter har ramt adskillige dele af det store land, og urolighederne har fordrevet over 1,9 mio., en stor del af disse er flygtet til Uganda hvor Dansk Folkehjælp sammen med vores lokale partnere har arbejdet i en årrække.

Læs mere

Uddeling af madvarer i Uganda

På trods af, at Uganda er et af de bedre økonomisk stillede lande i Afrika, er der stor forskel på situationen for familier i Karamoja regionen og for dem i resten af landet.

Læs mere

Skolebørn dyrker selv frokosten

Usikkerhed om ansvaret for skolemadsordning i det østafrikanske land afhjælpes af projekt, der bl.a. inddrager eleverne i dyrkning af grøntsager. Usikkerhed om ansvaret for skolemadsordning i det østafrikanske land afhjælpes af projekt, der bl.a. inddrager eleverne i dyrkning af grøntsager. 

Læs mere

Adgang til rent drikkevand i Uganda

Hovedstaden i Uganda, Kampala ligger lige ned til Victoria Søen. Alligevel er det er stort problem at få rent vand og sanitet til millionbyen Kampala 35 slumområder.

Læs mere

Tøj og boliger til flygtninge i Libanon

11 millioner mennesker er drevet på flugt, og Libanon er bogstaveligt talt ved at segne over flygtninge-byrden. Landet er arealmæssigt lidt større end Sjælland, og har modtaget ca. 1,5 millioner flygtninge.

Læs mere

På flugt i Irak

Livet som flygtningebarn er hårdt. Mange børn ankommer til flygtningelejrene med uhyrlige oplevelser som død og ødelæggelse, flere børn er separeret fra deres familier og nogle har mistet deres nærmeste som følge af konflikten

Læs mere

Serbien: Dramatisk flygtningepres fra Syrien

Dansk Folkehjælp sendte med øjeblikkelig virkning i september 2015 organisationens katastrofeenhed EMERGENCY RESPONSE TEAM til Serbien. Enheden blev udsendt flere omgange i mindre grupper på 5 personer, og var udsendt i op til 2 uger af gangen inden de blev afløst af nyt hold fra katastrofeenheden.

Læs mere

Genhusninger i Nepal

Dansk Folkehjælp, hvis nødboliger for genhusning blev anvendt i Haiti og på Filippinerne, har et større nødhjælpsteam i Nepal. Organisationen frigav midler fra sin katastrofefond, da jordskælvet ramte Nepal, og gennemfører i samarbejde med europæiske søsterorganisationer en nødhjælps- og genhusningsindsats.

Læs mere

Vand- og sanitetsprojekt i Kenya

Dansk Folkehjælp samarbejder med organisationens Kenyanske civilsamfundspartner Maji na Ufanisi (’Water and Development’ på engelsk) om et vand- og sanitetsprojekt i amterne Mombasa og Taita Taveta i Kenya.

Læs mere

Jordskælv på Filippinerne 2014

Lige som det var tilfældet efter det store jordskælv i Haiti i 2010, er Dansk Folkehjælp nu i gang med at bygge nødboliger i Filippinerne efter at tyfonen Haiyan ramte Filippinerne den 8. november.

Læs mere

Somalia

Medio december 2014 startede Dansk Folkehjælp i samarbejde med vores somaliske civilsamfundspartner KAALO Aid & Development (KAALO) fra Garowe i Puntland et vand og sanitetsprojekt.

Læs mere

MUAVIKA II: Vand, sanitet og nærdemokrati

Rent drikkevand og sanitære forhold er akutte behov for mange fattige mennesker i Den tredje verden. Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at 1,1 milliard mennesker verden over mangler adgang til rent drikkevand, mens 2,4 milliarder mennesker mangler adgang til grundlæggende sanitære faciliteter såsom toiletter og latriner.

Læs mere

Tanzania

Viden om hygiejne skaber bedre sundhed, hvorfor befolkningen i Tanzania skal lære at være med i beslutningsprocesserne omkring vand- og sanitetsforhold.

Læs mere

Forbedret forvaltning af vand og hygiejnepraksis i Puntland, Somalia

Dansk Folkehjælp er gået sammen med organisationen KAALO Relief & Development og Puntland Aid Service (PAS) om et projekt, der bidrager til forbedring af sundhedsforholdene ved at træne i forbedret forvaltning af vand og hygiejnepraksis. Projektet udføres i Nugaal-regionen i Puntland State, som ligger i Somalia.

Læs mere

MUAVIKA I: Rent drikkevand og sanitære forhold

Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at 1,1 milliard mennesker verden over mangler adgang til rent drikkevand, mens 2,4 milliarder mennesker mangler adgang til grundlæggende sanitære faciliteter såsom toiletter og latriner.

Læs mere